ikiniz de haklisiniz ama sadece birbirin
ikiniz de haklisiniz ama sadece birbirinizi anlamaya çalismiyorsunuz. Galata su konuda hakli insan gerçekten seviyorsa karsisindakini çevresinden arastirip sorusturur eger uygun bulursa yollar ana-babasini ister. Yoksa diger türlü gel seninle söyle dolasalim, böyle dolasalim, gezelim tozalim, düselim kalkalim birbirimizi taniyalim... Böyle tanimak olmaz.. bu çogu zaman hazin biten bir tanisma seklidir. Ve bundan zararli çikan da hep kizlardir...
Gelincik"in hakli oldugu nokta ise taraflar birbirini tanimalidir. Huyu suyu nasil ahlaki nasil...vesaire. Ve taraflarin gönül rizasi ile olmali sagin solun, annenin-babanin zorlamasi ile degil.
Size çok ilginç bir olay anlatacagim bu erkekleri biraz anlamaniza yardimci olur. Benim ist"da bir müsterim vardi bir duvar kadar ruhsuz. Bir kiza aynen sunu söylemistir. Aferdersiniz "Ben sizi sey yapmak istiyorum benimle çikar misiniz ?"
Ve birgün bu asik oluyor ünv"den bir kiza... 2 yil boyunca evli hayati yasiyor kizla ve unv. bitiyor kiz "ne yapacagiz" diye soruyor. Yani "benimle evlenecek misin?" çocugun aynen söyledigi su olmus: "Sen yoluna ben yoluma, ben benimle evlenmeden beraber olan bir kizla evlenmem." demis. iste size basit bir örnek ki o çocuk kimbilir kaç milletten kizla beraber olmus.
21. yüzyilda da olsak bazi seyler degerini kaybetmemeli. Yani o kadar ahlaksiz biri bile evlenecegi kiside bir takim seyleri ariyor. Benim sizlere tavsiyem (30 yasindayim bazilarinizdan daha büyügüm) bazis eyler hala degerini koruyor bunu esinize saklayin iyi bir yuva kurmak istiyorsaniz. Ve evleneceginiz kiside arayacaginiz en birinci sey ahlaki olsun. Onu bizzat kendiniz tanimaya çalismayin bu çogu zaman sakincalidir. Aileniz ya da bir yakininiz onu çevresinden arastirsin. Belki size karsi rol yapabilir ve bunu uzun bir süre devam ettirebilir.
Size bir tane de Almanyadan örnek verecegim: Bir bayan arkadasimiz biri ile tanisiyor ve çikmaya basliyorlar. Kiz bazi çeliskilerini yakaliyor adamin ve bir dedektif tutup arastirtiyor adami. Adam evli, 2 çocugu var 4 tane de kendisi disinda kiz arkadasi var. Oysa o kiz onunla evlenmeyi düsünüyormus.
Yani birinin dedigi gibi bu kadar çok yüzlüleri görünce iki yüzlüleri aramaya basladim. Siz siz olun kimseye göz kapali güvenmeyin
Saygilar
|