o.T.
Ilginc.
Dinle baglantili oldugu iddia edilen bir konu tartisilir, bu konuda karsi fikire sahip olanlara, "dinsiz" denir.
Orhan Pamuk konusulur, hakaret ettigi belirtilir, "fikir özgürlügü nerde" denir.
RTE konusulur, hatalari ve yaptiklarinin vatan ve millet icin ne kadar tehlikeli oldugu örnekleriyle, belgeleriyle ispat edilir, bu kez de "darbeci" denir.
Birileri cikip kutsal emanetleri para karsiligi yurtdisina satmaya calisinca dinsiz olmuyor. Ne hikmetse din elden gitti diyenler bu konuda tepkisiz kaliyor. Bu olaylar cereyan edince belki dini inanclar izindeydi.
Putin RTE"nin gözünün icine bakarak, "Yolda Türk kadinlari gördüm, cok güzeller, bizim isadamlari, buraya is icin geldiklerinde onlarla ilgilensinler" deyince ve RTE"nin yaniti sadece gülmek olunca bu "fikir özgürlügüne saygi" oluyor, ben bunu elestirince "anti-demokrat", "soven" hatta "irkci" oluyorum.
Daima namus bekciligi yapanlar nedense bu kelimeler ve bu davranis karsisinda kayitsiz kaliyor. Kimbilir belki RTE"nin davranisi "aktif pazarlama" anlayisinin bir parcasi ve aktif pazarlamayi destekleyenler bunu olumlu karsiliyordur.
Gerekli egitimi görmemis, verilen görevi yerine getirebilecek vasiflara sahip olmayan, sadece ve sadece Cumhuriyet düsmani oldugu icin bir göreve atanmak istenenler, Cumhurbaskani tarafindan hakli bir bicimde veto edilince, anayasa ve yasalari hice sayarak bu sahislari vekaleten göreve getirenler "darbeci" degil, bunlari elestirenler darbecilikle suclaniyor.
Ben ne istiyorum.
Ben darbe istemiyorum, cünkü 1980 darbesinden en cok benim gibi düsünenler cekti ve RTE gibi düsünenler bu darbe sayesinde türedi.
Ben TSK"nin anayasal görevini yerine getirmesini istiyorum. Bu yerli bir beklentidir. Özkök anayasal görevini yerine getirmiyor.
Ben ulusumdan gözünü acmasini, olup bitenleri görüp, RTE ve yandaslarini hak ettikleri yere, Yüce Divan"a, getirmelerini istiyorum.
Üc yil RTE ve AKP"den ne kaldi hafizamizda.
Cuval, hizlandirilmis tren, dayak, terör, sehit cenazeleri, Kibris"i pazarlamak, Türkiye"yi pazarlamak, borclanma, aktif pazarlama, cari acik, damardan yolsuzluk, yoksulluk, "toprak doyursun gözünüzü", "hirsiz müstesar", sansür, tazminat davalari, Unakitan aflari, yabanciya toprak satisi, AB azarlama, vs. vs.
Saymakla bitmez bu "güzel tablo".
Ben vatanimi ve ben ulusumu seviyorum.
Ben rahatlikla "Türküm" diyebiliyorum. Benim atalarim rum ceteci degil. Bu ulus"a düsmanlik tohumuyla dünya"ya gelmedim.
Ben ülkemden nefret etmiyorum.
Bunlar beni bazi sahislardan farkli kilan ögelerdir.
RTE ve yandaslarini savunurken daima neleri savundugunuzu göz önünde bulundurun. RTE AB ve ABD icin sans olabilir, ancak Türkiye acisindan Genclige Hitabe"yi yeniden okumamiz icin bir gerekcedir RTE.
|