Peren i anliyorum sorularini da saygi ile karsiliyorum ve ön yargilardan arinmasini temenni ediyorum..
Bir Nokta daha gözden kacirilmamalidir ki Cok önemlidir. " EMR bil MARUF " Örf Ile hükmet !..
Yani Kuran in 1500 yil önce arab toplumunun örfü ile hükmet emri günümüz icin 2005 toplumunun örf ü ile hükmettir.
Bu yüzden 1500 yil önceki arab toplumunun sosyal hayatini 2005 yilinda kötülemenin bir anlami yoktur ve bosa nefes tüketmektir.
Bir takim cahil kitlelerin o örfleri gelenekleri dinlestirmelerini anliyorum da peren hanim gibi insanlarin o geleneklerden yola cikarak din i elestiri bombardimanina tutmasini anlamiyorum..
Sonuc itibari ile bu elestiriyi getiren insanlarin 1500 yil öncesinin sosyal hayatini din yapmak pesinde olan insanlarla pek farki kalmiyor benim gözümde..
bunun böyle olduguna da inanamadigim icin ben Bunu belden asagi bir vurus ya da ön yargi olarak görüyorum.
Islam Zaman Üstü bir Dindir ve onun kitabi zaman üstü evrensel bir kitaptir.
Sadece " ÖRF ile HÜKMET " emri bile bu zaman üstülügün bir kanitidir.
Yani USA da dogacak bir Islam dininin US örf ü ile bir problemi olmayacaktir.
Bu Kuzey kutbu icin de gecerlidir.
Nedense 2005 Türkiyesinde gecerli olmasinin Bazi kafalarca sakincalari vardir

)
O kafa ister aydin olsun Ister bagnaz Mantik ve ilim yerine duygularla hareket etmektedir.
Madem ki aydinlik bir Din e sahip olmak istiyoruz. O zaman aydin insanlarin ön yargilarindan ve savunma reflexlerinden arinip Kuran i iyi etüd etmeleri gerekmektedir.
Inan Bu bize Cok büyük bir ivme kazandiracaktir toplum olarak..
Hoscakal