Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.10.2005, 17:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Irkçılık???

Benim ırkçılığı desteklediğim bir tek harfimi ve cümlemi bulamazsın.

Yoktur öyle bir yazım.

Ama ırkçılığın her türlüsünden tiksinen yüzlerce yazım vardır.

Tekrar yazayım ben yalnızca kendimim, hiç bir kimse ile hiç bir konuda ortaklığım yoktur.

Ama hem objektif, hem sübjektif bakarım tüm yazılara.

Ve ben dürüst bir kişiliğim olduğunu biliyorum.

Din ırkçılığı yapyorsunuz, aynı dinin farklılıklarından oluşan guruplara bile tahammül edemiyorsunuz.

Ki başka dnlere mensup insanlara tahammül edebilin!!!

Bu bir zihniyet sorunudur, bilgi sorunu değildir.

İslami hoş görü, İslami olgunluk, İslami mütavazilik, İslami barış erdemlilikleri nerede.

Bu derin taassufi kültür neden yok sizlerde???

Türkiyenin toplum yapısında bu erdemlilik her çağda var oldu da, sizlerde neden kayboldu???

Osmanlıda yalnızca Müslüma olanların değil, İslami farklılıkların var olan tüm değişik kollarının yüzlerce büyük düşünürleri ve İslami felsefecileri vardır, bunlarn örneklerini sık, sık aktardım buraya belki bir işinize yararlar diye. Ama merak bile edip kumamışsınız, yada o derin düşünceler sizlere fazla geldi anlamakta zorlandınız.

Bunun nedeni Arabi, bedevi, çöl kültürünün sığlığı ile var olmak istemenizdir. Ben sizlere bin yıl önce ki evrensel düşüncelere sahip Arabi, Acem evresel fıkıh ve İslami felsefe düşünürlerinin, alimlerinin bilgilerinide buraya aktarsam emin olun onlardanda sıkılırsınız, çünkü sizlerde Felsefik düşünce yapısı yok. Günü birlik İmami ve bu gününün arabi yaşam tarzlarnı ve onların dayattığı İslamin en basiti ve en cahili olanını kendinize uygun bulmaktasınız. Çünkü o yazıların çoğunda İslami felsefein evrensel yorumları yok ve sizlere bunlar ile yetinmek kolay gelmekte.

Bir büyük dni bu kadar küçültmenizi ben anlayamıyorum...