Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.10.2005, 02:55
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tarihi Zafer

Tarihi Zafer kazanmisiz. Gazeteler ve RTE öyle diyor. Neymis efendim, artik üyelik müzakereleri baslamis. RTE milli degerlerimizi uzun zaman direnerek ve AB ile ipleri koparma noktasina getirerek korumus. Cerceve belgesi basariymis.

Bunlarin cogu dogru. Sadece bir kac kelime düzeltmesi gerekli. Zafer yerine hezimet, üyelik yerine imtiyazli ortaklik, uzun zaman direnerek yerine hic direnmeyerek, AB ile ipleri koparma noktasina getirerek yerine AB ile ipleri germeyerek ve korumus yerine korumamistir koyun yeterli.

Tamam, aranizda bu degisikleri yapinca olumsuz ifadeler cikiyor diyenler olabilir, ancak bu arkadaslar hic endiselenmesin. Nasil ki Kasimpasa güzel Bodrum ilimizin güzide bir ilcesi ise, ayni sekilde cerceve belgesi Türkiye icin olumlu bir belgedir. Bazi arkadaslar karistirabilirler. Bu Belge Murat Belge ile alakali degildir. Mantalite ayni, ancak bir baglantilari yoktur.

Efendim, aramizda bazi edepsizler var, bu bayram gününü bize zehir etmek icin caba harciyorlar.

Neymis, cerceve belgesi cok kazikmis. Efendim, bu cerceve degil mi? Civiliyeceksin tabii ki. Ne de olsa Avrupali, cercevesini civilemiyor, kazikliyor. Bunun neresi kötü. Adam isini biliyor.

Yok 1, 2 ve 3üncü maddeler imtiyazli ortakligi gösteriyorlarmis. Yalan. Yok öyle bir sey. Tamam, müzakere süreci ucu acik olacak, sonucu da garanti degil, ancak bu zaten her müzakere icin gecerli degil mi, yahu? Biraz iyi niyet. Yok, neymis, diger üyelerin belgesinde niye yokmus bunlar. Endiselenmeyin, Kopenhag kriterleri yerine getirilir is biter. Dogru, Kopenhag kriterleri disinda baska kriter kabul etmeyiz dedik. Simdi bu kriterler disinda hazm etme kriteri var diyenler vardir. Dogru. Ama bir sorun niye bu kriteri kabul ettik, hadi bir sorun. Hep kötü niyet, hep olumsuzluk. Simdi biliyorsunuz avrupalinin büyük bölümü obezit. Doktorlari diyet vermis bunlara. AB bu maddeyle bunu cagristiriyor. Yani Türk yemekleri genelde cok yagli olur, benim insanlarimin diyet planini alt üst eder. Yani bu tamamen sey, formalite bir olay, önemi yok canim. Yahu hep olumsuzluk, hep olumsuzluk. Bu Ulusalcilar var ya. Neymis efendim AB azinliklardan söz ediyormus. Ne önemi var. Yani Türkiye"de azinlik yok mu? Var. Yani simdi su an mevcut azinliklar 1, 2 veya 5, 30 kadar artsa kiyamet mi kopar efendim? Bunlar insan degil mi? Lozan mi? O da kim? Lozaaan! Dogru. Biz Lozan"a bagliyiz. Bizim bakanlar Davos"ta isadamlari ile belki bulusup dönerken Lozan"dan gecip kazandiklari paralarla oradan arkadaslara hediye getiriyorlar. Lozan"a bagliyiz biz. Isvicre demek para demek. Isvicre"yi cok seviyoruz.

Sakin bana Kibris demeyin. Cözümsüzlük cözümün cözümsüzlügünü cözebilir cözebilirse. Milli davadir, seyin, eh rumlarin, yani bizim. Deklarasyonumuz var. Tamam 6nci maddenin son paragrafi bizim deklarasyonu sey ediyor, ancak cözümsüzlük seydir. Siz agaclari görüyor ancak ormani görmüyorsunuz. Biz ormani görüp yangini görmüyoruz.

7nci madde üzerinde konusmamiza gerek yok. Dostum Tony bize mektup, askim Condi telefonlu güvence verdi. Takmayin. Rumlar NATO"ya üye olmak isterlerse bizimkiler haklayacaklar onlari. Amerika veya Ingiltere bize kazik attigi görülmüsmüdür? Tarihte öyle bir olay yok.

10ncu madde mi? Ne var onda. Efendim, tamam. AB"nin tüm kurum ve kuruluslarinin antlasma, yasa ve baglayici ve üye ülkeleri baglayici olmayan kararlari bizim icin baglayici oldugunu kabul etmisiz. Bu kötü mü? Adamlar demokrat, yüce insanlar. Onlar yapacak bize uymayacak. Teesüf ederim. Sözde ermeni soykirim tasarisi mi? Tamam öyle bir karar mevcut. Ancak o baglayaci degil, RTE öyle söyledi. 10ncu maddeye göre bizi baglar. Dogru, ancak yine olumsuz bir bakis. Olumlu bakin. Bu konuyu tarihcilere birakin demedik mi? Dedik. RTE dün tarih yazmadi mi? Yazdi. Simdi RTE tarihci degil mi? Tarihci. Sözümüzde durmadik mi? Durduk. Hep elestiri, hep elestiri. Insaf be, insaf. Biz sözümüzde durariz.

11nci madde. Simdi diyeceksiniz ki bu madde ne demek. AB"nin antlasmalarina uymayan Türkiye"nin tüm ikili ve cok uluslu antlasmalari iptal edilmeli. Bunun ne gibi kötülügü var. Lozan diyorsunuz. Rusya ile antlasmalarimiz. KEI antlasmasi diyorsunuz. Orta Asya ülkeleri ile antlasmalarimiz. Ne olmus yani. Bunlar AB"den degerli mi. Bizim sayemizde nüfus cüzdani ile istediginiz avrupa ülkesine gideceksiniz, orada ikamet edeceksiniz, size is, as, ev, araba verecekler. Bunlari karsiliksiz alabileceginizi düsünmeyin. Biraz biz de vermek zorundayiz. Hep al, al, al. Bu kadar ac gözlü olmayin.

12nci madde bu söylediklerimin dogru olmadigini mi söylüyor. Neden? Yani 12nci madde sürekli derogasyonlardan söz ediyorsa, yani sürekli serbest dolasmima kisitlama, calisma"ya kisitlama, bu benim söylediklerimin dogru olmadigini kanitlamaz. Derogasyonlar yapilmayabilir. Ya cikarsa. Biz vatandasimizi düsünerek isin icine biraz heyecan katmak istedik. Vatandasimizin refahi icin bu 12nci madde"yi özellikle kabul ettik. Ayrica serbest dolasim iyidir güzeldir, ancak cok tehlikeli. Avrupa ülkelerinin iklim sartlari daha agir. Simdi oraya burdan terli terli hareket edeceksiniz, sonra oralarda üsüteceksiniz. Biz üzülecegiz. Bunu istemeyiz. Bunun icin sizin sagliginiz acisindan biz derogasyonlara evet dedik. Hastalanmayin diye.

Artik yeter. Gördügünüz üzere cerceve belgesi RTE ve AKP"nin üstün diplomatik zaferi ve RTE ve AKP"nin ülkesini ve milletini ne kadar sevdiginin ve deger verdiginin simgesidir.
Bunu hic kimse unutmasin.