Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.09.2005, 16:47
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yaradanin ismide

önemlidir kisininin yaptiklarinin sonuclarindan korkmasida önemlidir. genel bakis önemlidir. yaradaninini kisinin bilmeside ancak O nu ismi ile tanimasi ile mümkündür.

Inananlarinin yaraticisin ismini degistirmeye ne kadar meraklisiniz? Ne kadar insanlara alttan (saman altindan su yürütmek derler buna) inananlara kendi anlayis tarzinizi dayatmak istiyorsunuz. Bunlardan sonra jorj puscht gibi irak"a gidip ben size sadece barisi getirmek icin sizleri katl ettirdim dersiniz.

her sistemin hayat felsefesinin degismez sabit degerleri vardir. bardonun da dogru olarak tesbiet ettigi degismeyen evrensel kurallardir. bunlar mesela yalan söylememektir. haksiz yere adam öldürmemektir. hirsizlik yapmamamaktir. bunlar degismez. jorj puscht yapinca farkli putin yapinca farkli ahmet yapinca farkli degerlendirilemez.

müslümanlara karsi kullanilan baska bir iftirada korku. korkan kisi sevemez falan cart curt.

dogrudur ki egitim korkuya bina edilmistir. fakat ben almanyada farkli bir egitim görmedim. yoksa zayifta olsan birsey olmaz buda gecer türküsünü söyleyen bir ögretmen yada iyi calismazsan isten atilirsin tehdidini degilde sende ögrenirsin diye sallayan bir patron gördün mü? yani insanlarin kolayina gelen bir egitim metodur bu ve dogrusu evrenseldir. yani dünyanin dört bir yaninda vardir.

Allah"tan insan korkmalidir mi?
Tabii ki hayir! Ama insan islediklerini suclarindan korkmasi lazim.