Bunu bende sürekli yazdım!
Öğrencinin kelime haznesi konuları kavrayabilecek ölçüde yeterli değil. Çünkü tek yönlü okumaka, bu yalnızca öğrencinin değil, burada bulunan pek çok kişinin sorunu.
Her şeyi bildiğini düşündüğü İslami kelimeler ile ve günlük yaşamında kullandığı kelimeler ile tamamlayıp bitirmekte, bu durumdan tatmin olmayanlarada garip bir şekilde tuhaf, tuhaf açıklamalar getirmeye çalışmakta. Bazende aynı şeyler bile ortak bir şekilde açıklansa buna da karşı çıkmakta.
Sanki birileri TANRIYI ve onun RESÜLLERİNİ ve KUTSAL kitaplarını kaçırmakta bu şahısta kurtarmaya çalışmakta.
İnsanlarda eksiklik yalnızca kelime haznesi ve geniş yaşayabilme ve geniş düşnebilme değildir.
En önemli eksikliklerden biride akıl ve MANTIK denilen meziyetlerdir, bu güzel meziyetleri kullanamayan, kullanmasını bilmeyen insanlar ile yazışmakta, tartışmakta dipsiz kuyunun içinde kalmaya benzer. Zevkte vermez olur...
Fakat, dikkaimi çeken en önemli mesele buradaki tartışmacıların Fanatikleşmiş düşüncelerin içinde bulunanlarda, KORKU denilen büyük bir hipnoz var, bu hipnoz büyük bir fobi konumuna gelmiş.
Bir yaradanın isimlerini bile mutlaklaştırmışlar. Mutlaka ALLAH denilecekmiş, bunu değişik bir isim ile kullanılınca sanki çok büyük bir suç işlenmiş ve günaha girilmiş gibi kabul edilmekte ve tüm insanlarda o korkuyla gösterilmeye çalışılmakta.
Ben beni yaradandan kokmak istemiyorum, onu anlamaya çalışıyor ve bana sunduğu güzelliklerinden dolayı sevmek istiyorum. Kokunun olduğu yerde sevgi olmaz, yoksa insan huzuru sevmez korkuyu sever.
Sanki çok önemli yaradanın isimleri vs...
Önemli olanın onun kendin için ne anlam taşıdığıdır, hiç bir isim bile kullanmadan onun ile huzur bulmalıdır insan...
Bunu başarabilmek için de o hastalıklı korkudan kurtulabilmelidir kişi...
|