Hayir Arsena
Benim asagi yukari dünyadaki her ülkeden bir arkadasim var. Dünyanin bu kadar küçülüp adeta bir köy haline geldigi bir dönemde beni dünyayi, Avrupadaki Türkleri tanemamakla itham ediyorsunuz. Benim demek istedigim su Arsena eger siz "heves"e "hefez" derseniz ben de benim gibi diger insanlar da sizin neyi kastettiginizi anlayamaz. Iste bu anlamda iletisim kopuklugu yasiyoruz. Radikalligime gelince benim sevgi ve dünya konusundaki anlayisim sudur:" Love"s beyon the everything... ages , cultures, nations, walls, regions.... " Ask ya da kardescesine bir sevgi her seyin üzerindedir... yasin, kültürlerin, milletlerin, sinirlarin, bölgelerin..." Ben milliyetçilerden de nefret ederim koministlerden de. Radikalligi kesinlikle kabul etmiyorum. Eger siz ya da biz (TR"de de inanilmaz bir yozlasma var her alanda) kendi dilimizden uzaklasmaya baslaksak sahip oldugumuz bütün degerleri kaybederiz. Asimile olup gideriz millet olarak sadece adimiz kalir. Ve eger siz Türkçe"yi dogru kullanmazsaniz çocuklariniza dilinizi nasil dogru ögretebilirsiniz ki.
Yanlis anlamayin ben sizi herhangi bir seyle itham etmiyorum Almanya"da da Türkçe"yi dört dörtlük kullanan insanlar var.... Ve sanirim bu aile içinde Türkçe konusulmasina bagli birsey.
Saygilar
|