senin findik kabugunu asmiyan kapasitenden mi kacacakmisim? "allah katinda din islamdir" ayetini bile anlamadan din muhabbetinde ölcü koymaya yelteniyorsun. ne yani, sahsi din zirvalarini elestirmiyeyim mi, soru sormiyayim mi? hani sana göre herkesin din anlayisi kendineydi? sen veya herhangi kimse kendi din anlayisi digerine empoze edebilecek olsaydi laikligin anlami, senin laikligin nerede kalirdi? cok tutarsizsin yavrum, cook.
sadece son makalemde on tane soru sordum. bunlar cevapsiz kaldigi gibi benim din anlayisimi -hemde bir laik olarak- ortaya sermemi diliyorsun. tamam laik kardesim, buyur sana özetin özeti, hemde 1 dakika icinde. neresinden elestirirsen elestir.
inandim:
- allaha
- ve meleklerine
- ve kitaplarina
- ve resullerine
- ve ahiret gününe
- ve kadere, hayr ile serrin allahtan olduguna
- ve ölümden sonra dirilmeye
altyapisiz laiklikten dem vurdugun gibi demokrasi anlayisini da sakat temel üzerine oturtmussun. bilmiyorum nedir demokrasi? bir nevi din mi? yani sen bana hangi demokratik anlayisi soruyorsun? eflatun üstadin ulvi niyetlerle tasarladigi ve zamanla menfaatler adina piclestirilen demokrasi anlayisini mi? yoksa bu konuda da eflatun falan dinlemiyormusun... bunlari diskalife edip kendini demokrasi babasi, digerleriniyse demokrasi hurafetcileri ilan edecegin günleri simdiden görüyor gibiyim
sende kuru zirva degilde kapasite olsaydi sorularima cevap verirdin. iki soru sorulmasin, sap diye altina edip kaliyorsun. cikar yolda bulamayinca kaseti basa sarip bilinenleri aynen telaffuz ediyorsun: senin din anlayisin ne... senin din anlayisin ne... senin din anlayisin ne...
benim din anlayisim bu!
senin din anlayisindan millete ne, milletin din anlayisindan sana ne?
senin yaratan diye tanimladigin kac gram?
ve ibadet ederken kac joule enerji aliyoruz?
ben herzaman cevap vermeye hazirim, sen o kadar kapasiteliysen iki makalemde sordugum sorularin üzerinde dur.