2
Alpi, benim değerlerimin başında insanların ölçüsü ve çapları ve bunlar ile insanlara yaklaşımları onun dürüstlülüğü, temizliği ve sadeliği çok önemlidir.
Bir insan taş çatlasa 90 yaşlarına kadar yaşar abartılı azemilikte.
Eğer bir insan doğru,dürüst, temiz ve art niyetli bir insan değil ise ve bir de Tanrı inanci varsa, ölümün bir son değil, bu sonun bitişi ile yeni bir başlangıcın olduğundan emin ise, bu 90 yıllar çok çabuk geçer, hiç bitmeyecek kadar gibi de gelse o kişiye, o yıllar bir çırpıda biterler.
Her insan bu yaşamında iyi ve kötü lan tüm yaptıklarından en ince detaylarına kadar sorumludurlar. Bundan ejdarha olsan kaçışın ve kurtuluşun yok bir ölümlü insan olarak.
Ölümden sonra gidilen yerde bunları saklayabilme şansı hiç yok o insanın, çünkü her şey orada o kişiye gösterilmekte, bu gösterilenlere yalan diyebilme gücüde yok o kişinin, karşısında ışıklardan oluşmuş o canlı(melek) o kişinin ruhunun tüm iç dünyasını okuyabilmekte ve o okunan ruhta bunun böyle olduğunu hissetmekte.
Ben bunu ölüm yakını yaşadığım bir deneyimde yaşadım, o an Ateistliğin b ölümü olan TYanrı tanımamızlığı yaşamımdan yok ettim.
Lakin buralarda okuduklarım emin ol bana bu dünyada yaşayan ölümlü insanlar için çok anlamlı olabilirler din ve dinler üzerine yazılanlar, ben o ölüm ötesi yaşadığım olayda bu dünyada halen bir Ateisttim ve bana inanamayacağın ölüçüde sınırsız bir şefkat ve sevgi sunuldu, bu sanıyorum tüm insanlara ve tüm canlılara sunulmakta orada...
En etkileyici olan bu yaşamda bilerek yapılan tüm olumsuz ve kötüolan her şeyin o kişiye hem ruh duygusu ile, hem ruh görmesi ile hepsin, tek, tek o kişiye tekrar canlı bir şekilde yaşatılmasıdır. Bundan kaçabilmenin hayır bu doğru diyebilmenin hiç bir imkanı yok görülenler o kadar doğru ve gerçek ki ve sana gösteren o ışıklarla donatılmış üstün gücün ruhundan tüm geçenleride bildiğini bilmesi ile hiç bir kaçış yolu kalmıyor vücud ölüpte oraya gelen ruha, çünkü karşısında var olan o ışıklı gizemli canlı o ölüm sayesinde oraya ulaşabilen ruhtan insan mantığının anlayamayacağı kadar, ölçemeyeceği kadar bir zaman ötesinde bir güç...
Ama, o kişiye korku vermiyor o güç, yalnızca hiç bir insan beynininin düşünemeyeceği ölçüde, sevgi, şefkat ve güven veriyor.
Ve bu dünyada var olan yaşamın gizeminin tüm insanlara verilen ve onlardan birbirlerine sunmalarının istendiği tek bir kelime ile özetleniyor sevgi...
Bunu zaten onların yanında anında hissediyorsun, orada var olan her şey yalnızca sevgi...
Ama bu dünyada yaşayan tüm insanların hepsinin ölüme ulaşıncaya kadar yapmaları ve yerine getirmek zorunda olduğu görevleri olduğunu belirtiyor orası.
Ben dinler üzerinde olan radikalleşmiş tartışmaları okuyunca, bir çoğunun ne kadar ilkel olduğunu görünce, emin ol bana ne kadar yazık demekteyim...
Yaşamda her hangi bir mesele için yapılan münakaşaları görünce yaşadığım ölüm yakını deneyimden sonra hep uzak durmaya çalışmaktayım.
Yaşamın gizemi yalnızca sevgi; barış; yaşama hakkı ve şefkatli olma Alpi.
gerisi yalnızca gelip geçici şeyler....
|