Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 09.09.2005, 23:31
unknown

Standard BUNU DA BILIN

Sunu da iyi ögrenin Ehl-i Sünnet Dostlarim :

Arabca lafizlarda belirginlesen I"caz ( edebi mucize ) Farsca veya baska bir dilde Vucut bulmaz.

GÜZEL !..

Ama unutulmasin ki Imam-i Azam namazda okunacak niyazlarin I"caz tasimasi gerektigini Kabul ETMEMEKTEDIR !..

Esas yükümlülük Kuran dan bir sey okumak teklifidir.
I"caz Tasiyan kelam okuma teklifi degil.

Bunun Icindir ki Imam-i Azam kisa bir Ayetin - ki Üc ayetden azinda I"caz tecelli etmez - okunmasini bile yeterli Görmektedir.

Bu Ve yukarida acikladigim görüsler dikkate alindiginda su söylenmelidir:

Musalli 8 Namaz Kilan ) Tevrat ,incil veya zebur dan bir parca okursa,eger o parca Tahrif edilmemis bir Parca ise:

Imam-i Azam Ebu HANIFE ye göre: NAMAZ GECERLIDIR ! ( Tahrif edilmemis olmanin Ölcüsü : Kuran a icerik Bakimindan Uyumlu olacaktir )

Bu Tartismanin Verilerine dayanarak Sunu da belirteyim:

Bir Müslüman Tesehüddü ( Tahiyyat icin oturmayi ) Hutbeyi,Hayvan kesimi sirasindaki Besmeleyi,Tavaf sirasinda Okunan Telbiyeyi ( Lebbeyk,Lebbeyk diye yakarmayi ) Farsca veya baska bir dille Yerine getirirse GECERLIDIR !..

Ezani Farsca cevirisinden okursa ne olur ?
Denmistir ki:Kiraatla ilgili ihtilaflar ezan icin de gecerlidir.

Söyle diyenler de oolmustur: Ezanin cevirisinin Okunmayacaginda ITTIFAK vardir.

Cünkü Arabca disinda bir dille okunursa I"lam ( Duyuru ) Amaci gerceklesmez.

Eger duyuru gerceklesiyorsa,Ezan in tercümesini okumakta da bir Sakinca yoktur.. ( Kasani; Bedai"u"s Sanai )

simdi sevgili Ehlisünnet kardeslerim ve benim samimi Olmadigimi Söyleyenler:

sizin samimiyetinizin derecesi nedir ?

Kim e neye dayanarak Önce Kuran a sonra Mezhep alimlerinize Daha sonra da FIKIH ekolünüze Karsi cikiyorsunuz ?..

Ben Bunlari bilmek istiyorum..

Kaynaginiz Ilminiz nedir ?..

hoscakalin