Kısa bir ek bunu unutma!
Bir yerlerde okumuştum, bende biraz aşırı hafıza kayıtlaması vardır, sen bu tür insanları robot diyorsun ama değiller ve iyi ki var o güzel insanlar, henüz daha o beyaz atlara binip gimediler.
Bir yerlerde okumuştum dini bilgilerinin bilgi dağarcığında en iyisi, yada en iyilerinden olduğunu yazmıştın.
Ama değilsin...
Neden değilsin???
Çünküen iyi yoktur insanların arasında yalnızca iyi olmaya çalışan mütavazilik vardır, gerisi cehalet ve aşağılık komplexidir, sırıtır ve bir yerlerde çıkar ortaya, tüm çirkinliği ile...
Ben öyle İslam bilginlerini ve döneminin en iyilerinin yaşamlarını okudum ki, İslamın dünyada en büyük altın çağını yaşadığı çağda yaşamış. En az 15 dili anadili gibi konuşabilen, en 40 yakın döneminin en büyük İslami kitaplarını yazmış...
Osmanlı sultanının ve İslam halifesinin en büyük kadılığını yapmış, ama bir İslam bilginini tanıyabilmek için İstabuldan deve sırtında Mısıra gitmiş, o kişi ile günlerce tartıştıktan sonra yazmış olduğu tüm kitaplarını sayfa, sayfa yırtarak Nil nehrine atmş ve yepyeni İslam anlayışını öğrenmiş ve geliştirmiş ve kitabını yazmış...
Henüz daha bu yollarda yeni yürümektesin, kfür etmek için değişik şekillere girme.
Alpinin yaşı seni ikiye katlar, bilgisi yaşından daha büyük.
Büyük konuşma, büyük lafta etme.
Ayıptır, bunları seni ezmek, küçültmek adına asla yazmıyorum.
Yalnızca ölçülü ve dengeli ve meraklı olmandır tek isteğim...
|