Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.08.2005, 18:24
unknown

Standard ECEVIT ve Vahdettin :o)

ECEVİT’in ‘Vahdettin hain değildi’ sözlerini niçin ciddiye aldılar anlamıyorum.

Kendisini makamında ziyaret eden Leyla Umar’ı yolcu ederken paltosunu tutmaya kalkıp, ama ona kendi paltosunu giydirip gönderdiğinde, ben Ecevit’in her şeyi daha da karıştıracağını anlamıştım.

Gerçi ‘Paltosunu tanımıyor olabilir, ama Vahdettin’i tanır’ denilebilir.

Pekiii...

Yakındığı arkadaşı Kemal Derviş’i dahi tanımamış, ama Vahdettin’i tanımış olabilir mi?..

Belki tarihi inceledi.

O zaman Vahdettin ile Yıldırım Bayezid’i karıştırmıştır.

Belki okuduğu kitap o kitap değildi. ‘Osmanlı Padişahları’ rafında duruyordu, Vahdettin’i araştırmak için ‘Zambak’ romanını aldı, ama kitap ‘Otomotiv Sanayiinin Geldiği Nokta’ kitabıydı...

Kendi tuttuğu notlardan da okumuş olabilir...

Ama orada ‘Bugün görüştük, çok iyi bir işbirliği içerisindeyiz, dışarıda yağmur çiseliyor...’ diye not düştüğü Vahdettin değil, 1970’lerde koalisyon kurduğu ve övdüğü Necmettin idi.

Kim bilir?..

Nitekim Vahdettin’i aklamak için kanıt gösterdiği ‘Londra Konferansı’nda Türkiye’yi temsilen İsmet Paşa söz almıştı, Vahdettin itiraz etmemişti’ tezine karşı dün tarihçiler açıkladılar:

‘İsmet Paşa Londra’da yoktu, Eskişehir’de ordunun başındaydı...’

Olsun...

Demek ki İsmet Paşa yanlış yerde duruyordu.

H

Ecevitler’in ne yapmak istediğini anlamış değilim.

Acaba dinci kesimin oylarını alıp, yeniden birinci parti olarak iktidara gelmeyi, Bülent Bey Başbakan, Rahşan Hanım Başbakan Yardımcısı olmayı düşünüyor olabilirler mi?

Olabilir...

Rahşan Ecevit, ‘Din elden gidiyor’ diye bildiri yayınlıyor...

Bülent Bey. ‘Vahdettin vatan haini değildi’ diyor, dinci medya bayram ediyor.

Ben ise; karı-koca partisi kurarak demokrasiye, demokratik sol ile Türk soluna, arada bir başbakan olarak Türkiye’ye, en sonunda iktidarı AKP’ye teslim ederek rejime bu kadar zarar vermiş Ecevit’in, Vahdettin’i nasıl kurtaracağını merak ediyorum.

İşte; durup dururken herkes Vahdettin’in ne kadar ‘vatan haini’ olduğunu anlatmaya başladı, buna canı sıkılıyordur Vahdettin’in.

Ecevit’in kurtarmaya kalktığı her şey gibi...

Bekir COSKUN