Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.07.2005, 14:58
unknown

Standard I - c )

Ben torunum yasindaki ogrencinin elini sikmak istiyorum. "sen sikma" diyecek. Niye? Oradan hir cikaracak, egitim muessesesi ile halki birbirine dusurecek. Hasa boyle birsey Kur"an"da yoktur! Olsa bile Islam"da Zaruret Prensibi diye birsey vardir. Zorunlu hallerde yasaklar bile zorunlu hal gecinceye kadar askiya alinir. Sen samimi bir dindar olsan o prensibi isletir, halki burada yemezsin. Peygamber kadinlarla tokalasmamistir. Dogru, ama sen kimi kandiriyorsun? Bunlarin dinde izahi yapilmis, prensipleri belli.

Peygamber hayatinda sogan, sarimsak da yememis. Yasak mi sogan, sarimsak yememek, Islam"da?! Peygamberimizin nubuvvetinden kaynaklanan, ona indeksli ozel tavirlari vardir. Ama bunlar ummetini baglamaz. Bunlar bellidir, tokalasma da onlardan biridir. Niye yalan soyluyorsun millete dupe duz? Kendisi tokalasmamistir kadinlarla ama sahabisine diyor ki "git benim adima surada toplanan kadinlardan bey"at al gel." Yani onlarla el sikisarak vekalet al gel. Yasak olsa gonderir mi? Sogan yemiyor, sarimsak yemiyor. Bazi hayvanlarin etlerini yemiyor. Halk kendini bunlari yemekten cekince: "ben yemedimse o benim zevkim, bazi ozel durumlarim var. Millete haram, yasak filan yok, yiyin." diyor. Bunlari bu millet bilmiyor diye niye yalan soyluyorsun sen? Kur"an-i Kerim kadin , erkek birlikte veya ayri ayri yemek yemenizde bir beis yoktur diyor. Eeee, sen niye insanlari haremlik-selamliga tabi tutupta putperest Bedevi orfunu getirip satiyorsun Hz. Peygamber"in burada hassas oldugu bir tek sey var. Diyor ki: "birbirine mahrem olmayan, bir erkekle bir kadin -ozellikle gencler- tohmete, saibeye,ithama vesile olur diye; tohmet yaratacak sekilde uzun sure basbasa halvet halinde bir yerde kalmasin." Bunu soylemeyen bir terbiye var midir? Ne diyecekti yani peygamber? "cekilsinler bir merdiven altina, orada kalsinlar" mi diyecekti?

Birbiriyle gorusen musluman aileleri arasinda niye boyle bir maskaraligi sergiliyorsun? Nerden cikariyorsun bunlari? Butun bunlar dinin ulkemizi ve insanimizi nasil manipule etmek icin kullanildiginin delilleridir. Bunlari anlamak icin profesor dinlemeye gerek var mi Allahaskina!? rica ediyorum sizden! Kur"an"i okursaniz goreceksiniz. Muezzin dinlemeye bile gerek yoktur bunlar icin.

Dini yalan saymanin iki alameti diyor Kur"an: kamu malindan calmak, cirpmak. Pasif ve ya aktif kamu mallarinin ulasmasi gereken yere ulasmasina engel olmak. Pasif olarak da kamu haklarina tecavuz edilebilir. "Efendim ben calmiyorum" ...calmiyorsun ama, kurdugun KIT"lerle habire devleti zarara sokup, milletin kursagina gidecek paralari, oradaki aciklarin subvansiyonu icin harcatiyorsun. Bu ne oluyor? Kur"an oyle bir ifade kullanmis ki "bu da aynen calmaktir" diyor. "benim aklim ermedi..." Aklin ermediyse devlet yonetimi eblehler isi degildir, git otur yerinde ciftcilik yap. Aklin ermiyorsa otur yerinde. Ben kalkipta 1.63"luk boyumla guzel erkek yarismasina girer miyim? Kiyamet mi kopuyor yani? Sart mi benim girmem? Ben de ilmimle, irfanimla temayuz ederim. Ama demek ki, hangi isi iyi yapiyorsan onunla adam ol.

Dini yalan saymanin iki tane alameti bakin nasil cagin ustune tasiyor insani. Kamunun malindan calan ,dine riyayi sokan ve ibadetleri sov araci yapanlar dini yalan saymis olurlar diyor Kur"an. Kim diyor bunu? Kur"an.. Adeta 1997 Turkiye"sinin fotografini cekiyor!

Hz. Peygamber"in bu sureyi (Maun Suresi) tefsir eden bir tavri vardir ki bu iyice muthis. Dizlerinin dibinde sehit olmus bir sahabisine aglayarak:
- Biz de senin gibi sehit olsak, cennete gitsek, cennet sana asik" filan gibi laflar edenlere
- Susun diyor.
- O cennete filan gitmedi, sehit de olmadi. Su anda cehennemin ortasinda yaniyor.
- Ey Allah"in Resul"u boyle sey olur mu?
Bakin Allah"in Muhammedi"nde neler var! Iste sunnet bunlar! Bedevi fistaniyla, tras olmamak degil!
- Nasil olur? diyorlar
- Bu senin sahabin, senin dizlerinin dibinde sehit oldu. Niye cehennemi boylar?
- Boylar diyor. Cunku milletin malindan bir kumasi caldi, kendisine elbise yapti. Onun icin sehitligi de gitti. Cenneti de gitti.

Soru bir: Bu dinin peygamberinin bizzat tanikligi ile milletin malindan uc arsin kumasi calan bir sahabi cehennemi boluyorsa, bizim milletimizin nimet ambarindan kasalarina trilyonlari hortumlayanlarin akibeti ne olacak?
Soru iki: Sahabiler diyor ki peygamberimize bu soz uzerine: "Ey Allah"in elcisi farzedelim ki bir gunah isledi, tamam ama uc arsinlik bir kumas icin senin sehit bir sahabinin boyle bir akibete ugramasi biraz agir degil mi?"
Simdi cevaba bakin. -Bu cevabi yazdim. Bunu ilk defa Turk Ilahiyat Literaturune ben koydum. Hic bahsetmezler. 10 yil once yazdim. "Ciplak Uyari" adli kitabimda dedim ki: "Maun Suresi Turkiye"yi tokatliyor, dikkat edin."
Dinleyen olmadi, bakin o tokatlarin sonu nereye geldi? Turkiye"nin haline bakin!- Cevaba bakin: "Degil uc arsin kumas, milletin malindan bir takunyanin tasmasini da calsaydi yine ayni akibete ugrardi."

Simdi siz bu dinin neresinde oldugumuzu bir kez daha sorun. Iste dinin insan hayatina ruh verecek guzellikleri buralardadir. Mahalle hesabi gibi cetele tutupta onun bunun kac rekat namaz kildigina, kac santim eteginin kisa olduguna, kac gun oruc tuttuklarina dini mahkum ettiginiz zaman bu dinden hicbir hayir goremezsiniz.

Biri size bir besmele cekip, bir edebiyat yaptimi pusup oturuyorsunuz cunku bir seyden haberiniz yok. Ya ne yapacaksiniz? "Otur yerine kutsali istismar eden yarasa" diye adama bagirmaniz lazim. Bunu yapmak icin fazla bir seye ihtiyac yok. Su Kur"an"i okuyup onun disinda din olmadigini bilin yeter. Allame olmaniz gerekmiyor. Ama agzini acan adama "Sen dur bakalim, bu soylediginin yeri neresidir?" demelisiniz.

Herkesin evinde Kur"an var. En yuksek yere asilmis, ellenmemis, kuflenmis! Kendini kandirma! Senin dilinde olucak Kur"an, bir de asagida olucak. Arabanin torpido gozune koyun onu. Onu Allah yuksekten asagiya indirdi. Calisma odalarinizda, mutfaklarinizda tutacaksiniz. Okuyacaksiniz! Sizlere laf edeni yargilayacaksiniz! "Gel bakalim, n"erde? Goster!" diyeceksiniz. "Ben onu okumadim" diyorsa "Okumadigin kitap hakkinda hukum verme" diyeceksiniz.

Ilk is: Kur"an"i tanimak ve din denen seyi Kur"an verileri ile yeniden kesfetmek ve din adina ortaya getirilenleri Kur"an"dan hareketle sorgulamak ve yargilamak. Iste Turkiye" nin bugun muhtac oldugu seferberligin ilk hareketi budur. Umarim bir cogu gayet acik soylediklerimin. Bir kismini da satir aralarindan anlamisssinizdir.

Prof
Yasar Nuri ÖZTÜRK