Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.07.2005, 01:05
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Fena bir yazı değil!

Bir kısmı güzel düşünceler ve istemler. Sosyal yanları olan güzel şeylerde var yazıda.

(Hayır! hiç bir ön yargıya düşmeye gerek yok, ben ne sordu isem dürüstçe ve bilerek sorarım, laf gelişi olarak hiçbir şey yazmam, için rahat olsun.)

Tekrar yazına dönersem her kes için,hak, hukuk,adalet, iş, aş ve özgürlük istemlerin var, anlaştğım noktadır burası. Ama bunun mutlaka koruyucu bir şemsiyesi olacaktır, bu şu an Birleşmiş milletler olarak gözükmekte,lakin BMM bunu şu haliyle kaldırabilecek bir konumu yok ve bu ağırlığı tam anlamıyla taşıyamıyor. Öyle garip ülkeler var ki BMM de kendi ülkesinde bireyin özlük haklarına bile en küçük saygısı yok ama BMM de söz hakkı var. Elbet BMM bu günkü haliyle istenileni yerine getiremiyor hem hantal, hemde ülkesinde DEMOKRASİYİ bile yerli yerine oturtmamış,oturtmak içinde bir çabası olmayan küçük ve bazı nadir büyük ülkeler var.(bir ÇİN vs)

Ama BMM bunları mutlaka aşacak ve istenilen konuma mutlaka gelecek ve mazlum milletlere ve o ülkelerin insanlarına gereken acil yardımlarla ulaşacak, şu an bunun kıpırtısı var.

Dünyanın temel sorunu DEMOKRATİKLEŞME sorunudur, tüm dünya insanlarının doğuştan bir hak olan kişinin özlük haklarına saygı ve onun güvenceye alınmasıdır, buda ancak tam DEMOKRASİYE ulaşılmış ülkelerde ve topluluklarda evrensel hukukun güvencesi ile yaratılabilmiştir.

DEMOKRASİSİNİ kuramamış tüm ülkeler yoksul ülkelerdirler.

Ben yalnızca DEMOKRASİDEN ve kişilerin özlük haklarından yana bir insanım, bu demek değildir ki diğer görüşleri ve düşünceleri değerlendirmem, demokrasinin en güzel olan bir başka yönü düşünce özgürlüğüdür, şiddete bulaşmadığı sürece demokrasilerde tüm insan düşünceleri kutsaldırlar.

Bunlar işin sosyal yönleri.

Bu karşı çıktığın senin deyimin ile(emperyalistler ve kapitalistler) Benim deyimimle serbest ekenomiye alternatif sunabileceğin iktisadi bir proğramın var mı?

Yoksa sistemler yerli yerinde kalacak, (yani rehabilete olarak değindiğin nokta) ama gelir dağılımını tüm dünya insanlığına adilce paylaştırılacak mı demek istiyorsun? Alt yapı ve üst yapıda temel noktalardan birisi İKTİSAT vardır yani EKONOMİ.

Eğer buysa deme istediğin ülkelerin yönetimleri ve sistemleri DEMOKRASİYE geçmediler ve geçmek istemiyorlar ise bu tür ülkelerde asla adil bir dağıtım olamaz, ne buna izin verilir nede yapılan yardmlar o insanlara ulaşılır,şu an Afrikada olan zorluklar gibi. Kimse Mafya ile ve onun yöntemleri ile yönetilen diktatör devletlere iktisadi yardım yapmıyor artık bu çağda.

Ancak sivil yaşamı benimsemiş ve onun kurumlarını oluştumuş, saydam ve şeffaf ülkelere yardım yapıyor. Buda Demokrasidir.

Şu iktisat konusunu biraz açarmısın, hani o rehabilete meselesini.

Teşekkürler.