Onlar Arab olabilir ama onlari ve beni
yoktan var eden Yüce Yaratan Arab degildir. Farki algilayabiliyormusun? Kuran"i Kerim arabca yazilmis olabilir ama bugün enformasyon cagindayisiz. Gün bugündür! Maksat arabcayi pagagan gibi arabeski sekilde uzan havayi, bozlagi animsatan bir sekilde bagirmak degil. Kendi dilinde Yüce Yarattan ile bir bag kurmaktir! Allah"u Teala kendisi bildirmiyor mu ki, dualariniz icin sizleri yarattik diye. Cagdas dostum, cagdasligin beraberindeki getirdigi bir sey de sözleri degil de icerigi algilamak degil mi ki? Ben yüce Allah"a her ne zaman kendimi darda, zorda, saskinlikta hissettigimde dua ederim. Elbette dualarim Türkcedir.
Onlar Arab olmusuta ne olmuslar! Emeviler zatan Arab irkcilari idi. Halife Ebu Bekir, Halife Ömer ve Halife Osman döneminde bilhassa Türklere mevali kelimesini kullanirlar idi. Mevali demek Arab olmayan Müslüman demektir. Türklerin Nevruz senligini Türkler ile bir sohbette arastiran ve sorusturan Ali ibn Ebu Talib"e gelirse, Nevruz"un Türk Ellerinde baharin gelisinin müjdesi oldugunu ögrendiginde o zaman bütün insanlik nevruz kutlasin dedigi belgeler ile kanitlidir. Evet Ali ibn Ebu Talip Türkce biliyordu, ayni oglu Hüseyin ibn Ali ibn Ebu Talip gibi!
Simdi Sana soruyorum, bunlar ARAP OLSA NE YAZAR ARPA OLSA NE YAZAR?
|