Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.07.2005, 10:30
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard ABD"Yİ BOYKOT FARZDIR

11 Eylül olayının ardından ABD, İslâm dünyasına yönelik büyük çapta bir saldırı başlattı. Modern Haçlı seferi olarak da nitelendirilen bu yeni konsept hakkında neler düşünüyorsunuz?
ABD 11 Eylül saldırısının ardından sınırları belli olmayan bir terör kavramı üretti. Bu terör kavramından yola çıkarak da İslâm dünyasının bütününü kuşatma altına almaya çalışıyor. Kuşatmanın temelinde de birtakım dini nedenlerin etkisi ve İslâm dünyasının yeraltı ve yerüstü zenginliklerini ele geçirme hedefi yatıyor. ABD"nin zaten İslâm dünyasına yönelik bir işgal planı vardı. 11 Eylül olayı da bir bakıma bu işgal planının bir bahanesi oldu. Ben Müslümanların, 11 Eylül eyleminin ardından başlayan kuşatmayı direnerek püskürteceklerine inanıyorum.
¥ABD, Iraklı ve Filistinli direnişçileri de kendi üretimi olan bu terör kavramının içine sokuyor. Yani direnişçileri terörist olarak adlandırıyor. Sizin direnişçiler hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
Masum insanların öldürülmesine hangi nedenle olursa olsun karşıyız. Fakat Irak ve Filistin"de işgalcilere karşı mücadele verenler masum insanlara zarar vermek veya şiddet üretmek için değil; dinlerini, vatanlarını savunmak için savaşıyorlar. Biz İslâm"ın savaş hukuku gözetildiği sürece işgalcilere karşı verilen her türlü mücadeleyi destekliyoruz.
MÜSLÜMANLAR
BİRLİK OLMALI
¥ Üstad! Irak, Afganistan ve Filistin"de kardeşlerimiz büyük acılar yaşıyorlar. Müslümanlar olarak, toprakları kafirlerin işgali altında olan kardeşlerimize karşı bizlere ne tür görev ve sorumluluklar düşüyor?
Toprakları işgal altında olan kardeşlerimize karşı bize ilk başta düşen görev durduğumuz yeri, tavrımızı netleştirmektir. Her kim olursa olsun zalimlere karşı seslerimizi yükseltip, kardeşlerimizle dayanışma içinde olmalıyız. Onların yardımlarına koşup, şehid edilen her Müslüman"ın, ağlatılan her çocuğun acısını en yoğun şekilde yüreklerimizde hissetmeliyiz. Ben Müslümanlardan özellikle kardeşlerimize acılar yaşatan zalim ABD"nin mallarını her ne olursa olsun boykot etmelerini istiyorum. Şunu açıkça ilan ediyorum ki ABD"nin mallarını boykot etmek bütün Müslümanların üzerine farzdır. Boykota katılmayanlar işgalcilere destek olarak günah işlemiş olurlar. Ayrıca işgal bölgelerine yapılan insani yardımlar da çok önemli... Yıkılan evleri tamir etmeli, yaralılara ilaç ulaştırmalıyız. Bugünler gerçekten ümmetin zor günleri... Bütün Müslümanları Irak, Filistin, Keşmir ve Afganistan"daki kardeşlerimiz için seferber olmaya çağırıyoruz.
¥ İslâm dünyasının çeşitli bölgelerinde büyük acılar yaşanırken, Müslümanlar birlik olup zalimleri yaptıkları zulümlerden caydıracak bir irade geliştiremiyorlar. Bu konu hakkında başta Türkiye"deki Müslümanlar olmak üzere İslâm dünyasına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Biz büyük bir ümmetiz. Birleştiğimizde en büyük güç biz oluruz. Ayrılığa düştüğümüzde de bugün olduğu gibi zelilleşiriz. Nitekim Allahu Teala Kur"an"da "İhtilafa düşmeyin, kavga etmeyin; bunları yaparsanız başarısızlığa uğrarsınız, gücünüz gider" buyurmaktadır. Bu yüzden sizin aracılığınızla ulaşabildiğimiz bütün Müslümanları ayrılıklara son verip birlik olmaya çağırıyoruz. Özellikle zor zamanlarda birleşmek çok daha önemlidir. Bir hadis-i şerifte Efendimiz; "Müslümanlar birbirlerine yaslanan binalar gibidirler" buyurmaktadır. Acaba biz o mü"minler gibi olabiliyor muyuz?
AK PARTİ ELEŞTİRİLERE
KULAK VERMELİ
¥ Şu an Türkiye"de hükümet olan AK Parti hareketi İslâmi temayülleri olan Milli Görüş hareketinin içinden geliyor. Bu çerçevede AK Parti Hükümeti hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?
Ben AK Parti hareketini çok yakından tanımıyorum. İcraatları hakkında da değerlendirme yapacak kadar bir malumata sahip değilim. Fakat AK Parti Hükümeti"ne belli bir zaman fırsat vermek lazım. Bizim için önemli olan AK Parti Hükümeti zamanında Müslümanların ne tür faydalar devşirecekleridir. İslâmcı kimlikleriyle Türkiye halkının büyük bir kısmının desteğini almaları bence çok önemli bir husus. AK Parti Hükümeti"ne karşı son zamanlarda Türkiye"deki İslâmi cemaatlerin eleştirilerini artırdıklarını duyuyorum. Bu eleştiriler olmalıdır ve AK Parti Hükümeti de bu eleştirilere kulak vermelidir. Müslümanların özelliklerinden biri de birbirlerini eleştirerek, kendi aralarında hakkı ve sabrı tavsiye etmeleridir. Fakat şunu özellikle belirtmek istiyorum: Necmeddin Erbakan hoca ve Başbakan Tayyip Erdoğan"ın cemaatleri arasındaki ihtilaflar, gerginlikler bütün Müslümanları üzmektedir. Hayır ehli olan insanlar bir an önce bu iki grubun arasındaki ihtilafları çözmek için bir şeyler yapmalıdır.
¥Başta Türkiye olmak üzere İslâm dünyasının çeşitli bölgelerinde son yıllarda misyonerlik faaliyetlerinin bir hayli yoğunlaştığı göze çarpıyor. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Fiziki bir kanundur; "bir yerde boşluk varsa o boşluk birileri tarafından doldurulur." Misyonerler de bir boşluk buldular ve şu an o boşluğu dolduruyorlar. Bize düşen görev; İslâmi uyanış, davet ve eğitimi yaygınlaştırıp gençlerimize sahip çıkmaktır. Gençlerimizin psikolojileri iyi tahlil edilip, onların istekleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Gençlerle iyi ilişkiler kurulmazsa misyonerlere fırsat vermiş oluruz. Bu da Allah göstermesin ortaya kötü sonuçlar çıkarır.
BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
İLKELLİKTİR
¥Bir âlim olarak Müslüman gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Genç kardeşlerimden çevre kirliliği, yoksulluk, evsizlik gibi bütün insanları ilgilendiren problemlerle alakadar olmalarını özellikle istirham ediyorum. Ayrıca insanlarla sıcak ve içten ilişkiler geliştirsinler.
İslâm medeniyetini, sanatını en iyi şekilde öğrenip bir Müslüman olarak ümmete karşı olan sorumluluklarını bir an bile olsun unutmasınlar.
¥Sizin bir dönem başörtülüleri okullara almayan Avrupa ülkelerine yönelik çeşitli açıklamalarınız olmuştu. Aynı yasak daha da şiddetli bir şekilde bir İslâm ülkesi olan Türkiye"de de uygulanıyor. Türkiye"deki başörtüsü yasağı hakkında neler söyleyeceksiniz?
Ben nerede uygulanırsa uygulansın bu anlamsız yasağa şiddetle karşı çıkıyorum. Fransa"da başörtülü kızlarımız okullara alınmadığında Cumhurbaşkanı Chirac"a mektup yazmıştım. Başörtüsü yasağı ilkelliktir.
Ayrıca Fatih Sultan Mehmed Han"ın ülkesi olan Türkiye"de böyle bir yasağın olması son derece üzücüdür. Başörtüsü yasağı iki temel insan özgürlüğünün ihlalidir. Birincisi bireysel özgürlükler, ikincisi de inanç hürriyeti...
Laikler kendi koydukları kurallara uymuyorlar. Siz bir insanı dinine aykırı davranması için ne hakla zorlarsınız? Bu insanlığa sığar mı? Biz, Müslümanlar olarak bu anlamsız yasağın bir an önce sona ermesini istiyoruz.
Ilımlı İslâm
sapıklıktır
¥İslâm"a ve Müslüman halklara düşman olan güçler bir taraftan işgal ettikleri İslâm topraklarında katliamlar gerçekleştirirken, diğer taraftan da birtakım projelerle Müslümanların zihinlerini dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda Büyük Ortadoğu Projesi tarzı projeler sizin için hangi anlama geliyor?
Bu tür projelerle İslâm dini değiştirilmek, sadece vicdanlarda yaşanan bir din haline getirilmek isteniyor. ABD, 11 Eylül olayının ardından sizin de belirttiğiniz gibi Müslümanların zihinlerine, kültürlerine, değerlerine olan saldırıları daha da artırdı. Zihinlere yapılan saldırı bize göre fiziksel saldırıdan daha tehlikeli bir durum. Çünkü zihniniz dönüşürse bütün direncinizi kaybedersiniz. Ayrıca bu projelerle Müslümanlar içten çökertilmeye çalışılıyor. BOP ve benzeri projelere karşı bütün Müslüman kardeşlerimizi dikkatli olmaya çağırıyoruz.
¥Modernist İslâmi yaklaşımları da bu tür projelerin uzantıları olarak görebilir miyiz?
Kesinlikle görebiliriz. Bu yaklaşımlar İslâm"ın sabitelerinin zarar görmesi amacına hizmet ediyor. Şunu açık olarak belirtmek istiyorum ki, ılımlı veya modernist İslâm anlayışları birer sapıklıktır. Bu tür projelerle Müslümanların problemleri çözülmez. İslâm"da tecdid -yenileme- diye bir müessese vardır. Müslümanlar tecdid müessesesini tekrar canlandırarak sorunlarına çözümler üretebilirler. Dışardan yapılan müdahaleler kesinlikle kötü niyetlidir. Bush bizim problemlerimizi çözemez. Müslümanlar kendi problemlerini kendileri çözmelidirler. Biz tek bir İslâm"a inanıyoruz. O da Kur"an ve Sünnet"in anlattığı İslâm"dır. Bu İslâm"ı da gerçek İslâm âlimlerinden öğrenebiliriz.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=14081" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=14081</a>