Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.07.2005, 21:18
unknown

Standard Kurandan Dua

Bize bu dünyada ve öbür dünyada mutlu olmanin yollarini ve sasmaz ölcülerini gösteren Kuran, Rabbimize nasil dua edecegimizi de ögretir. Iste Kuran ayetlerinden derlenmi$ bir dua metni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bize dosdogru yolu göster. Senin nimetlerine nail olanlarin yolunu. Senin gazabina ugramayanlarin ve dalalete düsmeyenlerin yolunu bize göster. (1:5-6)

~~~

Rabbimiz! Eger unutur ve yanilirsak bizi sorgulama! Rabbimiz! Bizden öncekilere yükledigin yükü bize yükleme! Rabbimiz! Bizi tasiyamayacagimiz yük altina sokma ve bize merhametle muamele et.
Allahim! Bizi affeyle, bizi bagisla ve bize merhamet et.
Sen bizim Mevlamizsin, kafirlere karsi bize yardim et! (2:286)

~~~

Rabbimiz! Indirdigin fermani kabul ettik ve peygambere uyduk. Bizi sahit olanlarla beraber yaz. (3:53)

~~~

Rabbimiz! Bizlere sabir ihsan eyle, sebatimizi arttir ve kafirlere karsi bizi muzaffer kil! (2:250)

~~~

Rabbimiz! Bizi dogru yola sevkettikten sonra kalplerimizi saptirma. Bize genis hazinenden rahmet bahset, gercekten cömert olan ancak sensin. Rabbimiz ! Gelmesinde süphe olmayan bir günde herkesi toplayacaksin. Cünkü sen sözünden dönmezsin. (3:8)

~~~

Bütün hamdler alemlerin Rabbi Allah´a aittir. (6:42)

~~~

Rabbimiz! Biz kendimize yazik ettik. Simdi biz affetmez, bize merhametle muamele etmezsen, hüsrana ugramislardan oluruz. (7:23)

~~~
Rabbimiz! Biz hatalarimizi ve eksiklerimizi affet, sebatimizi arttir ve kafirlere karsi bize yardim et! (3:147)

~~~
Sahibimiz sensin, bizi bagisla, bize merhamet et. Sen bagislayanlarin en hayirlisisin. Bize hem bu dünyada hemde ahirette iyilik yaz. (7:155)

~~~

Rabbimiz! Bizim hatalarimizi bagisla. Süphesiz, sen yegane kudret ve hikmet sahibisin. (60:5)

~~~

Ey Rabbimiz! Bize sabr ver ve canlarimizi müslümanlar olarak al! (7:126)

~~~

Rabbimiz!Artik günahlarimizi bagisla, kötülükleri bizden uzaklastir ve sonumuzu salih kullarla beraber eyle. (3:194)

~~~

Rabbimiz! Bizi cehennem azabindan koru, o azab can korkumuzdur ve orasi cok kötü bir konak, cok kötü bir mekandir. Rabbimiz! Gözümüzü aydinlatacak esler ve evlatlar bagisla ve bizi muttaki olanlarla önder kil. (25:74)

~~~

Rabbim! Beni nereye götürürsen hak üzere götür ve nereden cikarirsan dogruluk ve hak icinde cikar ve kendi katindan bir iktitadi bana yardimci kil.

~~~

Süphesiz sen dualari kabul edensin (3:38)

AMIN