Yazılarımın içeriği aynı.bunu reddetmiyorum reddetmek için de bir neden göremiyorum.neden aynı dersen bir sonraki basamaga bir turlu gecemiyoruö.sorun ben demi diye dusununce bu benim kanaatim sorunun ben de olmadıgını görüyorum..
Matematikte herkes bilir ki dört işlemi öğrenmeden perputasyon kombinsayon yok efendim logaritmalar vs vs(valla hiçbirinin ne oldugu hakkında bir fikrim yok

)öğrenilemez..dört işemi bilmeyen birisine bunların hiçbirisini anlatamazsın..sorun anlamayan dadır anlatan da değil..
Hasılı kelam bu yazıda ve diger tum yazılarda ben bu genel bilgiyi aslolanı temeli olusturanı İMANIN ESASINI VE ALGILAMA TARZINI anlatmaya calıstım..yani isalmın neyi merkez aldıgını neden DEĞİŞMEMEK TE bu kadar ısarlı oldugunu ve değisemez oldugunu ve de özünün nasıl bir inanısa dayandıgını anlatmaya calıstım..bunu anlamdan islamın hayatın geneline yayılan yasam tazını olusturan doktrinleri anlamak algılamak imkansızdır..hele bu cagda imkansı ötesidir..islamın ongordugu yasam seklini yani namazın gerekliliğini zekatı ya da ne bileim zina edene 80 sopa vurulmasının neden tartısılamaz oldugunu nalmak için bu temeli anlamk sarttır. Kabul etmek demiyorum anlamak.
Allah emretmiş Rasulu öğretmiştir..bu yuzden..ve bu değişmez..cennet ve cehennem ve ölüm de bu değizmezliği perçimler.
Ölüm her zaman vardır..cennet ve cehennem de
Allah emretmiştir..bu emirlerin yani Kuranın dısına cıkılamaz..çıktıgını yani daha iyisini önerdiğini dusunenler..allah olduklarını idda etmiş olurlar..yani Allahtan daha iyi bildiklerini idda etmiş olurlar..bu da kufurdur.
Hasılı kelam aynı tas aynı hamam ne değişti?sen aynı seyleri söyledin ben aynı cevapları verdim..adem den beri insanlar sapıttıktan sonra bu tartımsalar hep böyle surup gitmiştir..peygamberler islah etmiş insanlar sapıtmıstır..sapıtanların hepsi senin söylediklerini söylemekten öteye gecmemişlerdir.
Hep aynı hep aynı!Allah Hidayetini bizden esirgemesin.amin