Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.06.2005, 11:04
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ha Abuzer bir sey eksik kalmis,

Ben yasamim boyunca yazacagimdan, soracagimdan, söyleyecegimden asla ne degisik yollara sapipda söylemisimdir, ne onun bunun kölgesini siginmis ve kullanmisimdir.

Senide tanimam sordugum sorumda er zaman her kisiye oldugu gibi dürüst ve aciktir.

Cevap verip vermemekte de özgürsün.

Beni baska türlü degerlendireye calisan basit kisilikler ile benim pek ugrasacak ne nieim var nede zamanim.

Bir insani en iyi ne oldugunu, kendisi icin neyin dogru ve yanlis oldugunu, neler düsündügünü ancak kendisi bilir.

Dürüst olmayan, sahtekar olan, yalanci ve iki yüzlü olan insanlar ancak bir baskasi icin düsünürler.

Bu tür isanlarin tümü bir demorasi geleneginin icinde yasamadan gelismis ve orada kalmis insanlardir.

Emin olun ki Enisde bir iki yil önce burada yazmaya baslasaydi bu anti demoratik gelenekten gelen insanlar tarafindan gizli bir kominist yapilirdi.

Bu insanlar icin kendilerinden olmaya her kes düsmandir.

Inanc konusunu tekrar yazayim Ateist degilim ama Burada ki Müslümanlardan da degilim, Emin olun Müslümanligi inansaydim kesin Alevi görüslerini ve dünyasini benimserdim, cünkü hem 1826 ya kadar Anadolu Alevilikti hem de yasadigimiz cagin en sosyal yapisi olan demokrasiye cok rahat uyum saglardi ve cok da bariscil bir felsefesi var.

Bir gün Enisin savundugu Islam(baska dinleri kötülemedigi ölcüde)olusursa o din yasamiylada bir sorunum olmaz.

Bunun disindakiler ile temelden bir insan olarak sorunum vardir.

Siz birakin Romani veya Galvaniyi bir tarafa Islam ile Demokrasiyi tartisin ve sansli bir Islam cogunlugu olan ülkenin cocuklariyiz, belkide bu kadar yogun Müslüman kesimine sahip olmasina ragmen gercekten Demokrasi yaratabilecek.

Ama kimler ile?