Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 17.06.2005, 07:23
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard İBADET FİZİKSELMİŞ, ALLAH İÇİN YAPILMAZM

AZMIŞ (!)

A.Hulusi diyor ki:

“İbadet” adı altında, resûl tarafından bize ulaştırılan her çalışma, tümüyle fiziksel ve bilimsel gerçeklere dayanır. Kesinlikle, yukarıdaki, ötemizdeki bir Tanrı’nın gönlünü hoş etme amacına dönük değildir.

Evreni “yok” tan var kılan Allah’ın, insanların hiçbir “ ibadet” ine, çalışmasına ihtiyacı yoktur.

Aldığım gıdalar, nasıl bedenin bir ihtiyacını karşılama amacına dönükse; ibadet adı verilen çalışmalar da, senin ölüm ötesi yaşamının ihtiyaçları ile ilgilidir. Beyin gücünün, bir tür ışınsal yapı olan bedenine, yani, ruhuna yükleyeceği bilgi ve enerji ile ilgilidir. ( Ahmet hulusi dini yanlış algılama S.38-39)

Sayın Hulusi! Yukarıdaki sözlerinizle: “ ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” Buyuran Allah’ı (c.c.) yalanlamış olmuyor musunuz.? Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaksınız!

İşte ayetler:

“Sen hemen Rabb’ini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol. Ve sana ölüm gelinceye değin Rabb’ine ibadet et.” ( Hicr suresi ayet: 98-99)

“Hayır.. Yalnız Allah"a ibadet et. Ve şükr edenlerden ol”.( Zümer Suresi.ayet :66)

“De ki: Benim namazım, ibâdetlerim ve diriliğim ve ölümüm âlemlerin Rabb’i olan Allah Teâlâ içindir.” ( Enam suresi ayet: 162)

“Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” ( Zariyat sûresi âyet: 56)

“(Rabbimiz!) Ancak sana ibadet ederiz ve yalnız senden medet umarız.” ( Fatiha sûresi âyet: 5)

“Semûd kavmine de kardeşleri Salih"i (gönderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah"a ibadet edin; sizin O"ndan başka ilahınız yoktur. Size Rabbinizden açık bir delil gelmiştir. O da, size bir mucize olarak Allah"ın şu devesidir. Onu bırakın, Allah"ın arzında yesin, (içsin); ona kötülük etmeyin; sonra sizi elem verici bir azap yakalar.” ( Araf sûresi âyet: 73)

“Allah"a ibadet edin ve O"na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlar (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez.” ( Nisâ sûresi âyet: 36)

“Rabbin, sadece kendisine ibadet etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine "of!" bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” ( İsra sûresi âyet: 23)

“ Ve göklerin ve yerin gaybı Allah içindir ve her iş de ona döndürülecektir. Artık ona ibâdet et ve ona tevekkülde bulun ve Rabb’in neler yapmakta olduğunuzdan aslâ gâfil değildir.” (Hud Suresi.ayet:123)

“(İslâm dinine girme hususunda) öne geçen ilk muhacirler ve ensar ile onlara güzellikle tabi olanlar var ya, işte Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah"tan razı olmuşlardır. Allah onlara, içinde ebedî kalacakları, zemininden ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. İşte bu büyük kurtuluştur.” (Tevbe Sûresi âyet:100)

“Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise, bölük bölük cennete sevk edilir, oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedî kalmak üzere girin buraya, derler.” ( Zümer sûresi âyet: 73)

“Onlar: Bize verdiği sözde sadık olan ve bizi, dilediğimiz yerinde oturacağımız bu cennet yurduna vâris kılan Allah"a hamd olsun. İyi amelde bulunanların mükâfatı ne güzelmiş! derler.” ( Zümer sûresi âyet: 74)