O halde söyle bir soru sorayim
DIN bence kabullenme olayi degilll kaainatin sisteminde olan gercektir.. yani Genetiktir... bunu en iyide yien Ahmed Bey bilir....
Ben Arapca bilmiyorum.... ögrenmeyede zamanim yok ve bu yastan sonra Türkceyi dogru dürüst bilmezken, Arapca hele hele Kuran Arapcasini ögrenecek halim yok....
Arapca Harfleri düzüp okurken, bana zevk vermiyor, Lezzet alamiyorum... Allahi taniyamiyorum, hatta kendi salakligima gülemeye basliyorum....
Ama Türlkcesinden okudugum zaman hem anliyorum, hemde rahatliyorum..... ve Allaha bakis acim degisiyor.....
Ve sen simdi bana diyorsunki... ENI sen yillarca Türce okudun, yanlis yaptin... anlamasanda LAGA LUGA yapacaktinki DIN olsaydi....
Kusur abakma, ama bunun kabullenmekle ne alakasi var simdi...
Kaldiki gercek uzamnlardan olan Süleyman Ates yillar önce bu olayi aydinlatti... ve bence Dünyaya yine bir resül gelse o bile daha iyi cözemez.....
Süleyman Hoca dediki.... Namaz ve Kuran Arapcasiyla okunur, ancak bilenler icin.... bilmeyenler ise DINSIZ kalmayacak.... Anladigi DILDEN ibadetini yapacak, ama ORIJINALINI ögrenmeye garet gösterecek.....
Olay budur.... bizler elbet Orijinalini ögrenmeye calisacagiz.....
AMA DINI ILK ÖNCE ANLADIGIMIZ DILDEN ÖGRENECEGIZ...... LAGA LUAGA DAN DEGIL
|