Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.06.2005, 15:54
eniskaya

Standard Iste ben tam tersi görüyorum

Dinde bir Sistem var... yani Kaainatin bir mekanizmasi var... bu sistemin icerisinde her sey tasarlanmistir.... mantik veya akil disi hic bir sey yoktur onda....

Cüpnkü her seyden evvel akil gelir... tabi bu benim anlayisim... zaten DIN ilk etapta akla hitap ediyor.... ve bizler bilimsel arastirmalar sayesinde DINI daha iyi anlar hal aldik....

Mesela Cehennem Atesinin günesin Supernova hali oldugunu... yada yildizlarin yörengelerinde döndügü Kuranda varmis... ama anlayan yoktu...
Yada dünyanin belirli bir Atmosfere sahip oldugu... bu ve benzeri bilimle ilgili cok aciklamalar var Kuranda....
Yada kaainatin geniledigi.... Kuranda acikca yaziyor... ama Wissenschat bunu ancak 19300 yillarinda kesfetti, yani Einsteinin en populär oldu yillarda....

Her sey icicerdir Kaainatta Allahin bir gölgesidir diyebilirim....

Sanirim anlasamadigimizin nedenini ben biliyorum... genelde erkekler daha cok mantikla her sey bakmak isterler... ve kandinlar daha cok hissi olarak olaylara yaklasirlar.... mesela benim annemin hissi inanci benimkinde kat kat daha üstündür.....

Aska gelince.. oda sistemin bir parcasi... nefrette sitemin bir parcasi.... ben sahsen Ilahi bir düzene inaniyorum... yani hic bir hissin nedensiz yada hic bir olayin nedensiz yasandigina hic inanamam.... ama her seyi analatabilmek bizim aklimizi astigida kesindir....

Yani bir her seyde bir hayir ve kesinlikle düzen vardir.... ama bunu kavramak beni elbette asar... o yüzden sevginin ve ayni zamanda DININ tam anlamini yapapam..... ama yeineden bence ASK hissindede bir Ilahi düzen vardir... ayni sekilde KÖTÜ-DUYGULARINDA bir nedeni ve sistemi vardir..... cünkü gereksiz yere hic bir sey yaratilmamamistir....

Bizler bir seyi olsa olsa ancak bilimle ipatlayabiliriz....

Baska bir ispat mekanizmasi bence yok..

LG
ENis