Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.06.2005, 10:52
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard Fransizlar ERmenilere Sahib cikiyor.

Peki kendisinin yaptigi katliyamlari neden hic aciklamiyor.

Şimdi konuş FRANSA!

Fransız Sokağı"ndaki bir cafede, Fransa"nın Cezayir"de 1.5 milyon insanı katlettiği soykırımı konu eden belgesel filmin tanıtımını yapmak isteyince, cafe sahibi tarafından engellenen sinemacı Hakan Ganimgil, "Bu belgesel, Ermeni soykırımı yalanını dilinden düşürmeyen Fransızların maskesini düşürecek" dedi.
Belgeselle ilgili Vakit"in sorularını cevaplandıran Hakan Ganimgil, Fransızların Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getirmelerinin ardından, Cezayir"de yapılan soykırımla ilgili bir belgesel çekme kararı aldığını ifade etti. Ganimgil, "Cezayir"le, çeşitli yerlerle yazışmalar yaptım. Yaklaşık 5 yıl belge toplama safhası sürdü. Film bitti, hâlâ belge geliyor. Montajı ve seslendirmesi de 6 ay sürdü. Belge toplama safhasında anladım ki, yakın tarihimizde üstü örtülmüş bir katliam var. 1945-1963 yılları arasında tam 1.5 milyon Cezayirli Arap öldürülmüş. Biz bu soykırımın organize ve sistematik bir şekilde yapıldığı ve bilinçli olarak insanların katlediliğinin tüm belgelerini, bu belgeselde ortaya koyuyoruz" dedi.
SOYKIRIMIN BÜTÜN
UNSURLARI BELGESELDE
Belgeselin içeriğinin çok zengin olduğunu, bir soykırımın bütün öğelerinin burada bulunduğunu kaydeden Ganimgil, "Toplama kamplarından işkence hanelere, köy bombalamalarından tecavüzlere kadar birçok ayrıntı var. Daha önemlisi soykırıma katılan resmi görevlilerin itirafları da bulunuyor. Burda bir soykırımın tüm belgeleri mevcut" şeklinde konuştu. Film afişinde kullanılan resmin Cezayir Soykırımı"nın simgesi olduğunu ifade eden Ganimgil, "Bu fotografın önemi çok büyüktür. Fransız hükümeti tarafından toplatılan L"express dergisinden aldığımız bu fotoğraf, Fransız paraşütçü askerlerinin tecavüze uğrayan ve daha sonra katledilen 16 yaşındaki Cezayirli bir kızın Fransız askerleri tarafından götürülüşünü gösteriyor. Bu fotoğraf, soykırımın simgesi olmuştur. Barbarlık ve vahşetin resmidir" diye konuştu.
Filmde bizzat Fransız askerleri tarafından çekilmiş katliam ve tecavüz sahnelerine yer verildiğini dile getiren Ganimgil, "Ben Cezayir"de gerçekleştirilen Fransız soykırımını yakından incelemiş bir kişi olarak, Türkiye"nin Fransa"dan daha özgür bir ülke olduğuna inanıyorum. Lahey Adalet Divanı bu filmle ilgilenir mi bilmiyorum? Ama hiç işlerine geleceğini zannetmiyorum" dedi. Fransız Sokağı"nda film tanıtımı için gittiğinde yaşadıklarını anlatan Ganimgil, "Bu sokakta sözde Ermeni Soykırımı"nı anlatmak isteseydim eminim ki beni baştacı ederlerdi" dedi. Film CD"lerinin tüm Türkiye"de dağıtıldığını söyleyen Hakan Ganimgil, "Türkiye halkı bu belgeselde Batı emperyalizminin gerçek yüzünü görecektir. Bu filmle, Fransa"nın maskesi düşürülmektedir ve nasıl iki yüzlü insan hakları savunucusu oldukları ispatlanacaktır" dedi.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11351" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11351</a>