hiristiyanin biris bana demisti ...
sen cehennemliksin cünkü vaftiz olmadin ... bende ona biz müslümanlar her gün abdest aliyoruz, oysa siz hayatinizda tek kez vaftiz oluyorsunuz dedikten sonra saskinligindan hic bir sey söyleyemedi.
Demek istedigim su; Allah ile kul arasi kimse giremez. Kim bilir kimin cennete kimin cehenneme girecegini? Allah yarattigi kulu ne edecegini en iyisi kendisi bilir ve bence su bu hiristiyan veya budist veya musevi diye cehennemlik edecek degil herhalde, iyi ruhlu insanlar - hangi mezhepe ait olursa olsun - mutlaka cennet gününü görecekler, bence Enis cok hakli.
Bizlerde hiristiyanlarin cogu yaptigi hatayi yapmayalim, ayirim etmeyelim, insan insandir, aramizda fark yok. O su bu kötü diyemeyiz, bunu ancak Allah bilir.
Gecenlerde 40 yasinda kisi bana "Du hast eh Deine Seele dem Teufel verkauft" dedi. Saskinliga ugratti cünkü akademisyen birisi. Ben müslümanim diye böyle hakarete ugramaktayim, ayni düzeyde asla hic bir kimseye davranista bulunmak istemem cünkü müslüman insan sulh tercih eder, anlayislidir, sabirlidir ve diger dine üye olan insanlari tolore etmesini iyi bilir.
|