Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.05.2005, 17:25
Benutzerbild von mrdragon
mrdragon mrdragon ist offline
Neuer Benutzer

Standard 19 Mayis ve ATATÜRK!!!!

ATATÜRK"ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE ARMAĞAN ETTİĞİ 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN!

"Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, kimseyi üstün görmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek idealin neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; önüne sonsuz engeller yığacaktır. Fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, bir hiç sayarak, kimseden yardım görmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın... Bütün bunlardan sonra da "büyük" derlerse, söyleyenlere gülüp geçeceksin."

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

"Ben 1919 senesi Mayısı içinde Samsun"a çıktığım gün elimde maddî hiç bir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milleti"nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu kuvvete ve bütün milletime güvenerek işe başladım."

ve genclige hitabesinden bir bölüm:

"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

M. K. Atatürk