Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 08.05.2005, 03:01
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard O KURAL ERMENILER ICINDE GECERLI

&gt&gt&gt"Ne ekersen onu bicersin" diye güzel Türkcemizde bir laf var Frenkie,
gecen sene bir olay hatirliyorum; konya selcuk üniversitesinde sözde ermeni soykirimi adinda bir panel vardi..konya capindaki ögretmenleri bilinclendirmek icin..bayan bir ögretmen,rektöre mi yoksa il milli egitim müdürüne mi hatirlamiyorum soru sormus ve ermeni soykirimi iddialarina karsi ne yapilmasi gerektigini sormustu.. vay nasil soykirim dersin diye kadini icerden attirmis ve polis gözaltina almisti 2-3 gün..&lt&lt&lt

- tücemizde öyle bir söz varda, ermeniler ektiklerinin onda birini bicmediler halil.
selcuk üniversitesindeki bayan ögretmen olayini isbat etmeden sana inanmam, cünki sen iftira yapmaya yatkin bir insansin, sana insan demek dogruysa!
ama o kadin ögretmen kanaatimce ermeni soykirimi demekle bir hata yapmis, ermeni iftiralari demeliydi. o kadin türk olamazki halil, olsa olsa ermenidir. ermeniler düzenledikleri uluslararasi toplantilara
türk gazetecileri sokmazken bir ermeni kadini oraya nasil sokmuslarki..?

&gt&gt&gt1.5- 2 milyon olan ermeni nüfüsu yurtlarindan ocaklarindan olmus kirima ugratilmis ve sen hala yillar yili esas onlar bize katliam soykirim yapti diyorsun..yada yok aztekler de yok edildi deyip komik karsilastirmalar yapiyorsunuz...yahu akilli gercekci yolu da ben mi ögretecegim? &lt&lt&lt

-1,5- 2 milyon de ne dersen de, o tarihte ne kadar ermeni oldugu ve simdi ne kadar ermeni oldugu belli. onlarda türkiyede yasayacak daha yüz varmiki? bana kalirsa onlar yakin zamanda gercegi anlar ve fransaya, ordanda amerikaya göcerler. biraz insanlik onuru tasiyan ermeni bunca utanci tasiyamaz, kanatindeyim! simdilerde türklerin gelismelere tepkilerine bakacak olursak, onlarda ermenileri aralarinda görmek istemezler kanaatindeyim. senin ve diyer ermenilerin biz türklere sürekli birseyler ögretme arzu ve cabalarini bekledigin gibi takdirle karsiliyorum ama, birazcik akliniz varsa, onu, cukunuza sürünüz ve kiciniza sokunuz" tavsiyemdir. sapikligin siniri yokya!

&gt&gt&gtgercegi kabul edin, ermenilere büyük bir yanlis ve kiyim yapildigini kabul edin artik ama bunun hukuksal anlamda "Soykirim" olarak nitelenemeyecegini söyleyin..
maasli memur gibi hep bildik kelimeleri tekrarlayan tarihcilerle olmaz bu is ve iflas etti bu politika.. &lt&lt&lt

-biz türkler gercegi yasarken kabul etmisiz. bize ermenilerin baska bir gercek yazmalarina ihtiyacimiz olmadigini bildigimiz halde onu vesile olarak görüp konuyu yeniden detaylariyla müzakere ediyoruz böylece yeni nesilleri bilinclendiriyoruz.

&gt&gt&gtbasbug Türkes bile daha mantikliydi ve sorunu cözmek icin 15 yil önce ermenistan baskani ile görüsmeler yapmisti..&lt&lt&lt

-alparslan türkesin konuyla ilgilendigi dogrudur. ermenilerle görüsmelerinden haberim yok. o ve bülent ecevit pek becerikli milliyetciler degildiler. öyleki ermenistanla toprak mübadelesinden söz ediyorlardi
bir keresinde. akillarinca, dogu türklügü ile bati türklügünü ölmeden birlesmis görmek isterlerdi. onlarin politikalari kartondan kaplandir halilim! onlar sacmalarken politikalar yapilmis uygulanmis.bir türkes ölür, on türkes dogar. gercek suki, ermenistan isgalci olmus. yani basinda hakli bir azerbaycan duruyor. minareyi götüren ne yaparmis halilim? güzel türkcemizde ne yaziyor? kilifi calan minaresini hazirlarmi halilcim? hadi onun dogrusunu sen yaziver güzel türkcemizle!

&gt&gt&gttürkler tamamen herseyi inkar edip ermenilere alcaktir derse, ermeniler de böyle völkermordleugnung deyip mahkemeden sorusturma ister..&lt&lt&lt

-bak burada sana hak veriyorum. türkler yediden yetmise gercegi görüp kabul etmelidir. öyle ermenilere alcak demekle hic bir yere varilmaz. ermeniler alcaklik yapiyorlarsa gercegi saptirmakta hic bir amaca
götürmez. kanaatimce her türk kabul etmelidirki, ermeni rus iliskileri hemen kazan "in ruslar tarafindan isgalinin ardindan baslamistir. bir cok ermeni St Petersburgda egitim görmüs ve geri dönmüstür.
konuyla ilgili rus belgeleri incelenmelidir. Osmanliyi Balkan savaslarinda ve I. düya savasinda yenilgiye sürükleyen bu iliskilerdir. eger ermeniler 1877 yilindan itibaren osmanliyi arkadan vurma politikasi
gütmeselerdi büyük ihtimalle almanlar ve türkler savasi kaybetmiyeceklerdi ve ne anadoluda nede avrupada milyonlarca insan ölmiyecekti. eger almanlar I. dünya savasini kaybetmemis olsalardi, ne nasyonal sozyalizm nede II: dünya savasi cikacakti. anlayacagin, ermeni rus iliskileri, ve sonralari ermenilerin ingiliz ve fransizlarla iliskileri 22.000.000 insanin II. dünya savasinda ölmesinin ana kaynagi gibi görünüyor.

dedimya halil, daha konu incelenmeye muhtac! seni gibi aydin arkadaslarin bu iliskileri arastirip ortaya cikaracagina eminim. belkide yakinda bu konulari tartisacagiz. almanlar ikinci dünya savasinin sonunda
sustular, bu güne kadar konusmadilar.

ve senden bir konuda özür diliyorum. hatirlarsin, birdefasinda atilla "dan ve onun papaya gönderdigi mesajdan sacmalamistim, gercekten ayip etmisim. orda atilla"nin adini anmama gerek yoktu.
doguyla batinin arasina sinir konulamayacagi" herkes tarafindan bilinmesi normal" öyle degilmi halilcim? "tanri bize doguyu ve batiyi verdi"

son olarak; galiba belcikada görüsülen ve türklerin protesto gösterisi yaptigi völkermordleugnung yasasindan"dan bahsediyordun sen. belcikalilarin tecavüz etmeye calistiklari demokrasi kendilerininki. bence bir ülke demokrasim var iddiasinda bulunursa, öyle bir kanunun görüsülmesi, hatta teklif edilmesi bile suctur. onlar iste alparslan türkes- ve ecevitinki gibi tesebbüslerdir. sonu gelemez. bazi seyleri olayin tabi akisina birakarak politika yapilmali. muhatabinin ne soracagini tahminedebiliyorsan, cevap bulmakta zorlanmazsin!