Y.S.Ö Maun tarikatinami mensup ?
ACABA?
Hakancan
27 Şubat 2002, Çarşamba - 18:49
DINDE REFORUM VE yasar nuri Öztürk
Muh.Arkadaslar !
Dinde reformu ve yeniligi biz Yasar nuri denen profilo kafadan duyduk.Daha önce öyle seyler duymazdik.
Ben bu sekilde yazinca, Tarafsiz bana bu insanlari tanimadigini varsa bir delilin yaz demisti.
Yasar Nurinin Amerikada bulunan Maun tarikatina mensup oldugu belgeleri ile sabittir.En azindan savundugu fikirler Islam adina dört mezhebin disinda bulunan,Merkezi Misirdaki Ezher üniversitesi olan Vehhabilerin görüsüdür.
Bu fikirde ki insanlar,kurandaki ayeten baskasina inanmaz,peygamber hadislerini itibara almazlar,hatta sünnet yada peygamberin tavsiye ettigi seyler onlara göre sirk tir.(küfürdür)
YASARNURI ÖZTÜRK:Ayse özgünün programlarina cikip islam adina konusma yapmasi icin 170 milyar lira aldigi,bu paralarin lions kulupleri ve maun tarikati tarafindan atv kanalina iletildigi belgelerle sabittir.
KUR´AN DAKI ISLAM KITABI::
Yasar nurinin kurandaki islam isimli kitabinda,güya onun aklinca peygamber hadisinden ve ona tabi olmayi emreden ayet yokmus gibi cogu ayetleri kitabina almamis,alakasiz ayetlerle müslümanlarin kafalarina karistirmyaya özen göstermistir.
iste size cok acik bir kac misal.
Ebubekir Sifil in Modern islam düsüncesinin tenkidi isimli kitabinda,yasarnurinin safsatalarian verdigi cevaplardan alinmis bir bölüm sunuyorum.
Yazar yasarnuri,kitabinda Hz peygambere itaati emredn ayetleri gizlemis kafasina göre tefsirler yapmis.Islam inancina göre,Kim bir ayeti kendi görüs ve düsüncesine göre tefsir ederse kafir olur.
KURANDA Peygamberimize tabi olmayi emreden ayetler:
Allah ve rasülüne itaat edinki rahmete kavusaniz.Ali imran süresi,132.ayet
Kim Allaha ve rasülüne karsi isyan eder ve sinirlari asarsa Allah onu devamli kalacagi atese sokarve onun icin alcaltici bir azap vardir.Nisa süresi ayet 13.
Eyyy Iman edenler!Allaha ve rasülü ne itaat edin.Isittiginiz halde ondan yüz cevirmeyin.Enfal sütresi 12.ayet.
Her kim Allaha ve rasülüne itatt eder,Allahdan korkar,Ondan sakinirsa,iste asil mutluluga eren onlardir.
Nur süresi 52. ayet.
Yazarin daha inkar cihetinden kitabinda zikir etmedigi 31 ayeti kerime vardir.
Burda hepsini yazsam can sikici olabilir.
Ama merak edenlere Ebubekir sifilin Kayihan yayinlarindan cikan kitabini tavsiye ederim.
Birazcik dini bilgisi olan lara soruyorum.Dinde reforum yapmayi kendine meslek edinmis bu zavalli, iman hirsizi madem kuran daki islama inanin diyor.yani bu ayetleri Peygamberimizden bahsettigi icin okumayalimmi ?
Siz, yasar nuriyi ister taniyin ister tanimayin.Ben Allah icin sesleniyorum bu zaata, ne olur,Aldigin paralar yeter.Bu gün türkiyede en cok kitabi satilan bir fesatcisin tebrik ederim.
Ama artik birak müslümanlarin yakasini.Cünkü sen ne yapsan haala bu kanallarda islam adina yazan ve güzel islere vesile olan arkadaslar bile,seni tanimadiklarini söylüyorlar.Dogrusu anlamak zor.Istediginiz kadar beni benzine yada baska seylere benzetin hakikat bu.Saygilar
<a href="redirect.jsp?url=http://cgi.dostweb.com/pano/messages/40/5215.html?1014929612" target="_blank">http://cgi.dostweb.com/pano/messages/40/5215.html?1014929612</a>
|