Bu kadarda olmaz yani!
enis beyin "ben ve biz" e cevap olarak sunu yazmis:
"Allah kullanmiyoir Cebrail kullaniyor
Allah ben diye hitap ederdi... ama Vahyii bir ikinci kisi tarafinda geldigi icin biz diye gecer...
Cünkü HZ. Muhammed ile ALlah degil Cebrail konustu....
Allah direk Musa ve Isa ile konusmustur...
O yüzden die 10 Gebotlarde...
Direk ben ve benim diye hitablari gecer....
Yani tüm dinler Teolojisini bilmek sarttir"
------------------------------------
bir ayetlere bakalim:
11:15 - Her kim dünya hayatını ve güzelliklerini isterse biz onlara amellerinin karşılığını orada tamamen öderiz. Bu hususta kendilerine bir densizlik yapılmaz.
11:48 - "Ey Nuh!" denildi, " Bizden bir selâm sana ve seninle birlikte olanlardan gelecek ümmetlere, kutluluk dileğiyle gemiden in. İlerde kendilerini bir çok nimetten faydalandıracağımız, sonra da bu yüzden kendilerine tarafımızdan acıklı bir azap dokunacak nice ümmetler olacaktır."
11:103 - Ahiret azabından korkanlar için bunda muhakkak ki, bir ibret vardır. O, öyle bir gündür ki, bütün insanlar onun için toplanacaktır ve o, öyle bir gündür ki, mutlaka görülecektir.
104 - Biz onu sadece belli bir süreye kadar geciktiriyoruz.
105 - O gün gelince Allah"ın izni olmadan hiç kimse konuşamaz. Onların kimi bedbaht, kimi de mutludur.
95:4 - Biz insanı en güzel biçimde yarattık.
Amellerimizin karsiligini Allahtan baska daha kim verecek? Insanlari cezasinin hükmünü Allahtan baskasimi verecek? Kiyamet gününün ne zaman olacagina Allahtan baska biridemi karisacak? Allahtan (c.c.) baska yaraticimi vardir? Bunlar hepsi enisin iddia ettigi gibi cebrail aleyhisselam tarafindanmi yapiliyor?
Bilmiyorsan konusma, bak bende susuyorum.. ayetler "konusuyor".
|