Beni taniyin ondan sonra bagirin cagirin
Simdi arkadaslar... Bana Münafik damgasini sizler degil... Hak ancak verir... ve ayni sekilde gercek Mümini ancak yine Allah damgalar....
Yani sizler degil.....
Bende zamaninda sizler gibiydim... Hadis madis Hurafe ve safsatayla yetistim...
Kurani hatim ettim... Yasinden alda tüm Sureleri ezberledim.... ve günün birindede Allah nasip etti ve Uniyede gittim....
Simdi Unide dersler Almanca veriliyor... ve ben dersleri basarili bir sekilde Almancayla bitirdim... yani anladigin lisandi.....
Bizim insaatta benim Hocamin yazdigi bir kitap vardir... adina espiri olsun diye BIBEL DES BAUINGENIUERS deriz.... önemli oldugu icin... yani onsuz Tabellasiz formülsüz biz zerre kadar is yapamayiz......
Simdi biraz söyle uzaktan baktim... yahu ben Uniyi bitirdim uzman oldum.... ve bunu kisa sürede yaptim..
Simdi yillardan beri Kuran okumus sayiyordum kendimi... ama baktimki OKUMAMISIM.... OKUMUS ZANNETMISIM......
Yani Müslüman saymisim kendimi ama degilmisim....
Yani ben Mümin ve Müslüman olmadigimi kavradim...
Cümkü 20 yila yakin anlamdaigim bir dilin harfleri birbirine katarak... dedim ya keskin bir ezberimde var, Yasini bile ezberledim....
AMA anlamiyordum.... VALLAHI BILLAHI anlamiyordum....
Eger ben Unide bir seyi anlamamis olsaydim wäre ich durchgefallen...
SOMIT WAR ICH IN SACHEN GOTT UND DIE WELT, ALSO IN SACHEN RELIGION DURCHGEFALLEN..... AUF VOLLER LINIE WaR ICH KEIN MOSLEM ODER MÜMIN.... nur ein Voll Idiot, der in Sachen Religion wie ein KUH oder ein Schaf dem Ideiten von Hoca im MOSCHEE gefolgt ist
Yani tam anlamiyla Allahsizdim... haaaa namaz kiliyordum, ama wozu für wem... benim icinmi Allah icinmi...
ve kimdi bu Muhammedin Allahi ??????
Annem babama sorsam kafir diyorlar... dayim Hafiz ona sorsam, oda kendini yarim Alim zannediyor......
Baktimki arkadas bu is böyle olmayacak....
Nasil ben Plan Projeyi Unide ögrendiysem.,.. ayni kalitedeki insanlar sayesinde ben DINIMI... yani Kurandaki gercek dini ögrenirim dedim...
Haaaaaa Allaha inaniyordum... ama tabiki kafamdaki Allah kavrami o zaman baskaydi... su ankine yani Kurandakine uymuyordu.....
Ve ben Yasar Nuri Hoca olsun, Süleyman Hoca olsun, Hüseyin Atay veya Salih Akdemir... yada Hasan Elik.. und auch zum Teil Bayraktar Bayrakli sayesinde....... tüm ön yargimdan siyrildim.... ve saaaadece Kurandaki dini tanimaya basladim....
Ve birde ne göreyim... yahu Safsataymis tüm simdiye kadar yasadigim din....
Allah ile benim arama Hadisler girmis... olmayan sonradan uydurma Sünnetler girmis.... hele hele MEVLID ve MEZHEP gibi Hurafeler girmis...
Yani kisacasi... kilisenin kopyasi haline gelmis olan bu Mezhepcilik.... yani IMAMI AZAM bilir... sen daha iyimi bileceksin gibisinden... kaldiki Diyanet isleri Baskanlaigi tamamiyle bir din sapikligi icerisinde sayilir... cünkü Kuran yerine Mezheplerden fetva veriyor.....
Bu vesileylede ben Hiristiyan dinini, Musevi dinini tanimaya basladim.... kavramlari tanimaya basladim....
DIN, ISLAM, KURAN, HADIS, SÜNNET.... ve benzeri hayati kavramlari tanimaya basladim....
Ve yillar sonra arastirdiktan ve okuduktan sonra sunu fark ettim....
DIN TEKTIR.... Allah katindaki DIN degismez... yani Sünnetullah kavrami var... yani Allahin yarattigi sistem... bu sisteme göre yasamasini bieln Allahi kavrar ve ruhunu tedavi eder....
Kaldiki ibadet ve benzeri dualari Allah icin yapmiyoruz... kendimiz icin yapiyoruz... Allahin bize ihtiyaci yok....
Tefsirler okudum.... Tefsirde Mümin... yani iman edenlerden bahsedildigini anladim... yani Tefsir sayesinde Kuranin ruhunu anlamaya basladim..... ve bakara 62. Maide 69 gibi Ayetlerin Kuranin ruhu veya Ayetel Kürsi gibi Ayaetlerin Sefaat acsindan hayati funksiyonlari oldugunu anladim...
Ve Türkce Malden Ayetler ezberledim... ve Türkce namaz kilmaya basladimgim an, gördümki ben anladigim zaman baska Allaha ibadet ediyormusumda farkinda degilmisim.....
Allah diyordum, amma su anki Allahim degil... yani Kurandaki Allah ibadet etmiyormusum....
Bu kadari yeter.....
Ben sanirim yolumu buldum... ve yaklasik 15 yil sonra tam anlamiyla bir Mümin ve Müslüman olabilirim.....
Inanin bana... Müslümanlik sadece bir kelimedir.... onun anlamini kanaatimce 100 de 10 insanlik bile bilmiyor.....
HERSEYDEN EVVEL AKIL GELIR..... CÜNKÜ AKLI OLAN DINI ANLAYABILIR......
Akli olmayanin ve akli geri itip Safsataya inananlarin yolu acik olsun diyorum.....
Ben su anki halimle eskisinden daha huzurluysam.... daha cok dini arastiriyorsam ve daha cok zikrediyorsam..... bu sizlerin degil.... bu uzmanlarin hakkidir... ve ben ayni sekilde Dipl.-Ing. olmussam buda yine uzamnlarin hakkidir......
Insanligin en büyük zaafi.... bilenle bilmeyeni ayni tutmalaridir...
Yahu Kuran diyor... BILENLE BILMEYEN BIR OLMAZ......
Bunun erdemine varmis olan Sayin Üstadlarimizdan Akif Ersoy ne diyor....
Biri insan biri hayvan....
O yüzden ben sadece sunu ilave ediyorum....
Muhammedin Allahi herkese hayatinda bir Tefsir okumak nasip eylesin... ger ertesi günü gidip Camiideki Hocayi dövemzseniz bana ne derseniz deyin....
Selamlar, Saygilar
ENis
|