Kama hemserim güzel yazmissin!
Yigidi öldür ama hakkini yeme derler. Ancak Sen hanefi mezhepinden esinlenerek hanefi mezhepinin yumusak yanini gözler önüne cikardin. Bir de hardcore hanefi mezhepi var, bunun nasil oldugunu görmek isteyenlere tv"leri acip seyretmelerini tavsiye ederim, Afghanistan"da nasil yasandigini, Molla Ömer"li, kör imamlari hepimiz biliyoruz, hafizalarimizdan silinmedi. Adim atmaktan tut, ses tonun yükselmesine, hatta selamlasmaya kadar ayrintilari acikladin hanefi mezhepinin. Bunun dahasi da var, örnegin bu hadisler yedigin yemege kadar bile karisiyor. Peygamber patlicani severdi diye patlican yiyenler sevap islemis oluyor. Ya ben patlicandan hic hoslanmiyorsam? Amerika kitasi 1594 civarlarinda kesfedildi ve patates bizlere Imam Hanefi"den yüzyillar sonra ulasti diye günah mi isliyorum? Dogustan solak isem ve yemeklerde sol elimle yemek yersem günah mi isliyorum hemsom? ;-) Bak Eldivan Daglarinin yaylalarinda, cam kokusu ve temiz havaninda etkisi ile mangalda patates közlemesinin tadi bir ayri olur? Resul Muhammet patatesi görmedigi ve yemedigi icin, sevdigi yemegi olmamistir belki. Simdi patatesi sol eliyle yiyenler günahkar mi oluyor, ya da dogru bir degim ile daha mi az sevap isliyorlar? Islam aleminin sikintilari aslinda senin o saydigini belirlemelerden ibaret bence, cünkü her sey o okdar ignesinden tut ipligine kadar ayrintili bir sekilde cercevelenmis ki yeniklere imkan taninmiyor. Allah"a Teala Kuran"i kerimi eksiksiz illetim diyor insanlik alemine. Hadislerin, seninde söz ettigin hadisler gercekten o kadar cok mü mühim? Dogrulugunu bir kenara birakiyorum, ki bence cogu Haci Hatali Solla hikayeleri ama bunlari deginmeyelim simdilik.
Muhammet peygamberin görevi ne idi? Allah"a sekreterlik mi idi, yazilan hadisler ile Kuran"i tamamlamak icin mi görevlendirildi? Bence hayir. Bir düsünelim ve biraz da irdeleyelim kimlerin bu kurulu düzenden rant sagladigini ve kimlerin dolayisi ile bundan zarar gördügünü.
Saygilarimla hemsom ;-))))
|