Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.04.2005, 11:47
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard NURDAN DAMLALAR

HADİS-İ ŞERİF MEALLERİ

· “Zikrin en faziletlisi “La ilahe illallah” Kelime-i tevhididir.” (Tirmizi)

· “Şüphesiz bu din garip başladı, garip olarak dönecektir. Benden sonra sünnetimden nâsın bozup değiştirdiği şeyleri islah edip düzelten gariplere müjdeler olsun!...” (Tirmizi)

· “Ümmetim fesada gittiğinde, sünnetime sımsıkı sarılan kimseye yüz şehid sevabı vardır.” (Beyhaki)

· “Oğulcağızım! Kalbinde hiç kimseye karşı bir kin ve adâvet olmadan sabahlayıp akşamlamaya güç getirebiliyorsan öyle yap. Oğulcağızım işte bu benim sünnetimdendir. Sünnetimi seven, gerçekten beni sevmiştir. Beni seven ise benimle beraber cennettedir.” (Tirmizi)

· “Haberiniz olsun bana kitap (Kur’ân) bir de onunla beraber onun kadarı verildi. Uyanık olun! Çok sürmez tok mağrurun biri tahtına kurularak der ki “Size lazım olan yalnız bu Kur’ân’dır onda helalden neyi buldunuzsa onu helâl bilin. Haramdan neyi görürseniz onu da haram olarak tanıyın!” şüphesiz ki Resulullah’ın haram kıldığı şeyler (hükümde) Allah’ın haram kıldığı şeyler gibidir. Haberiniz olsun Ehli eşek (eti )... size helâl değildir.” (Ebu Davud- Tirmizi )

· “Benim sünnetimden yüz çeviren kimse, benden değildir.” (Müslim)