Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.04.2005, 18:11
eniskaya

Standard Usta dedigi arkadas benim ve yerden göge

kadar hakliyim.....

Adi üzerinde Sünnet yani yapilmasa bir zarari olamyan sey..... oysa Farzlar Kuranda mevcuttur... Sünnet ise Kuranla ilgili degil... saaadece Resül uygulamasidir.yani eger öyle uygulamissa...

Mesela...
HZ. Muhammed bizim su anki gibi namazlara ilave edilmis oldugui gibi kesinlikle Sünnet kilmazdi....

Devam ediyor... abdest mabdest olayi... biz diyoruzki abdest temitliktir... yahu Allah askina eli kolu yikamakla temizlikmi olur...
Temizlik bir hayat anlayisidir...

Devam ediyor.. Teravih namazi.... kim koymus bunu 20 rekat... Imami Azam.. o zaman kendisi kilsin banane Imami Azamdan... Resül bunu kildiginda 8 rekat kilmiss ise o ne hakla kalkip bunu 20 ye cikariyor...

Sünnet HZ. Muhammedin, eger gercekten su anki Sünnet anlayisinda yapilmis ise, kendi zamanina yorumudur.....

Bu zamanda Allahi birakip Sünnetlerin pesinde kosanlarin kafadan kontak sayarim ben...

Sen ilk önce farz olanlari yerine getir ondan sonra digerleriyle zamanin olursa ugras...

Ben iki yildir Sünnet dieye namaz falan kilmiyorum... farzin yani sira sadece icimden geldigi zaman ilave olarak iki rekat sükür namazi kilarim....

Tekrar ediyorum... dini zorlayan gitsin kilsin... kimse kimsenin namazi veya benzeri din anlayisina hükmedemez....

olay bu kadar basittir.....

Siteyen sabah aksam Sünnet kilar ve geceyi gündüzü yatip kalkmayla gecirir..

Isteyen Allaha ibadetini Kuranin cerceveinde yapar ve sosyo-kültürel hayat cercevesinde salih Amel pesinde kosar