Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 22.04.2005, 23:43
eniskaya

Standard Sahtekar toplum ancak Sahtekar yönetim

cikarir... o yüzden Türkiye yönetimi TR nin aynasidir... yani halkin aynasidir... den so ist auch die Gesellschaft.

Seriat ve dini düzenlemeler ancan ve ancak ekip calismasiyla ve gercek anlada din ve devlet uzamnlarinin yapacagi seylerdir.....

Ben cogularina bakinca uzman olmadigim konularda uzman olanlari arayip bulup Cehaletimi gidermesini bilirim.......

Yani bilmiyorsan bilene soracaksin...

Kuran ne diyor.... ???

Bilenle bilmeyen bir olmaz diyor.... bilen her zaman bilmeyenden daha üstündür... sadece insan katinda degil...

Allah katinda bir bilen bilmeyenden kat kat üstündür.....

Buradakilerin cogu Ideoloji kurbanidirlar... yani Ya Erbakana, Süleymana yada bska kara Hocalarin etkisi altinda.....

Yahu ben niye kula kulluk edeyim.... Cehalettir kula kulluk etmek....

Kalkmis insanlik tüm sorumlulugu Imami Azam ve benzeri gibi Ideoloji sahiplerinin kisisel din anlayisi olanlarin eline vermisler.....

Bu ve benzeri anlayislari din saniyorlar....

Oysa böyle seyler asla din olamaz... degildirde....

Dünya Alem bir araya gelse 10 yila yakin bir zamanda kesfettigim Kurandaki dinden beni döndüremezler... cünkü Kurandaki din güzel sahih ve sarih.... cok cok farkli... kisacasi mükemmel, hem akla hem mantiga hemde insana acayip güzellikler icerisinde sorumluluk yüklüyor ve insanda bu sorumluluklari severek üstleniyor.......

Hayatimda tanidigim en tehlikeli insanlar dinin arkasina gizlenenler oldu.... die einen die voll auf dem Moslem spilene und Religiös rumlabern..... das sind die wahren Teufel....

Cünkü Müslüman hava basmaz... ihtiyac duymaz mütevazi bir insandir...

Seriat deniliyor... yahu su aniyla Türkiye zaten Seriata uygun bri Demokratik sistemle yönetilmekte......

Bizler ancak Resülün anlattigi dine yaklasabiliriz... tam 100 de 100 urandaki dini kavrayamayiz ve kapasitemizde yok... cünkü beynimizde Resüllere ait blokeler yada Genetik verimler yoktur...... cünkü Resüller ayri bir genetik ve beyinsel kapasiteye sahiplerdi ki onlari doguslarindan beri hemen fark ediliyorlardi....

Mesela HZ. Isanin cocuk oldugu halde konusabilmesi..... hastalari diriltmesi ve benzeri insan üstü verimlerin olmasi...
Das nur nebenbei.

Soruyorum.... TR nin hangi kanunu Kuran Tefsirine uymuyor....

Haaa dersin zina genelevler......

Iyide ama genelevlere gidenler, zamaninda ya babalarimiz ya dedelerimiz... kardeslerimiz amca akraba cocuklari yada biz kendimiz......

Rusyadan gelip bizim genel ev karililarini sey etmiyorlar ya......

Bizler bu ve benzeri halti yiyooruz... ondan sonra devlet yapti...

Yahu sen adam ve Müslüman olda gitme.... kimse goitmezse sonunda kendiliginden ortadan kalkar....

Kimse kendini elestirmiyor... hep devlet suclu...... eeee devleti kim yönetiyor... mselela R´Trabzonun komsu sehrinden birisi Tayip Erdogan... yani komsum.. ya senin komsun ya digerinin...

Yani bir devlet her zaman toplumun aynasidir...

Toplumun kalitesi yönrtiminden bellidir... cünkü onlar onlarin bagrindan cikiyor...

Sahtekar toplumdan ancak sahtekar yönetim cikar...

Demekki Türk toplumu genel anlamiyla sahtekarki, sahtekar yönetimler meydana geliyor....

Olay insanin icerisnde olan olaydir.... insan kendinden sorumludur... Aliden Veliden degil...

Allah HZ. Muhammedi insanligin üzerine Vekil kilmazken, kimse kimsenin dini anlayisindan meshul degildir......

Herkes saaaaaaade ve sadece kendinden meshuldur.... ancak diger insanlarla kültürel ve parasal alis verisinde, din acisindan iyi ve adil davranmakla meshuldür........

Keske tüm insanligin 100 de 1 bunlari kavrasa..
Bendeki ve benzeri insanlardaki gibi 10 yildan daha tez zamanda olsa.....

Bu acidan temek egitim ve ileriki yillar icin tahsil saaadece bir ön sart... cünkü tahsil yeterli degildir... ön sarttir