hepsinin hikmeti var..
ama sen bunu anlamak istemiyorsan sana ne yazsam bosuna!
bunlar öncedende cevaplanmis konular. yanlis hatirlamiyorsam bende yazdim buraya bir kac kelime bu konuda.
sen önce peygamberimizin neden o kadar kadinla eveldigini bir arastirsan?!? ve bu kadinlarin durumunuda unutma. peygamberimiz zevki icin evlendi deyip milleti galyana getirmek isteyenlerden allahim müslümanlari korusun.
sana bir misal. sarap icilmemesine dair bir ayet inesiye kadar sahabaler icmisler. ama gel görkü, o ayet geldigi an.. bardaginda sarapp olanlar bardaklarini bosaltmis, agzinda olan sarabi tükürmüs.. evlerinde bol bol sarap bulunduran sahabeler onlari dökmüstür.
bugünde öyle degilmidir.. bir konuda bir kanun yoksa.. o seyi yapan yaptigi icin cezalandirilamazki.
bir baska konu ise peygamberimize farz olupta diger insanlara farz olmayan (mesela) gece ibadetleri vardir, yanlis hatirlamiyorsam. herseyin hikmetini allahu teala bilir. sen ben belki anlayamayabiliriz.. ama imanin gerektirdigi.. anlamadigi halde emirlere itaat etmek.. bir gün gelecek acik olan konularda anlasilacak!
sunu unutmaki, peygamberimiz hatice validemizle baya bir süre(23 sene olmasi lagzim) evli kalmis. onun vefatindan sonrada bir süre evlenmemis. 55 yasindan sonra diger evlilikleri olmus..
Cesitli yasta ve kisiliklere sahip hanimlari olmasi, müslümanlar icin cok önemli. Cami, sohbetlerde disaridaki hayattaki konulari sahabelerin cogu görebiliyorlardi. Ama aile icindeki konulari onun hanimlari görebiliyorlardi. Hangi durumda nasil hareket etmemiz gerektigini anlayabilmemiz gerekiyordu. Peygamberimize zevk icin evlendi deyenlere allahim akil fikir versin. Bu konuda, kuran konusunda oldugu gibi, sadece cimbizla bir seyler secip islama saldirmak isteyenler kayip edenlerdendir! Bunun faydasini göremiyecekler! Ama azaptanda kacamiyacaklar! Zamanim olunca kaynaklarinda alip buraya yazabilecegim uzun ve detayli bir konu. Ama bu forumda yazilmis bir konu.
Insallah baska kardeslerimiz yazabilir. Benim yazmam belki uzun sürebilir.
|