böyle kavramlarin
icerini bilmeyipte kendi anlayisini kavramin manasi olarak yutturmaya calistiginda ortaya cikan sonuc budur. birde bir mok oldugunu zannedip havalara girer.
bu yazinda da yine kavramin ne manaya geldigini bilmedigini sergiledin.
kavramin manasini anlayabilmek icin önce kavramin sözlük manasi nedir ona bakilir, sonra kuran ne manalarda kullanmis ve bununla neyi anlatmak istemis olduguna bakmaya calismak lazim. cünkü kuran ayni kelimeyi degisik yerlerde sözlük anlamina göre farkli kullanmis olur.
sünnetin sözlük anlami:
Die Sunna (arabisch سنة, Brauch, gewohnte Handlungsweise, überlieferte Norm)
burada senin gibi cok az bilmislerin Allah"in peygamberinin varligini sifirlayipda ben herseyi peygambersizde anlarim peygambere ihtiyacim yok vari mekke müsriklerininde devamli öne sürdükleri Allah bir arabimi peygamber olarak göndermis benim öyle bir araba ihtiyacim yok, ben kurani ondan daha iyi anlarim havasina giren ESSEK"lerin de sonuca cikaracaklarida ancak bukadardir. daha ileriye gidemezler. satir arasindaki hakikati okuyamazlar ve kavrayamazlar ki kuranin ilk muhatabi kurani en iyi sekilde anlamistir. uzaya gitmemistir atomu bölmemistir bilgisayar önünde oturup geveleyip durmamistir zaten bunlara da gerek yok ama Ilahi Mesaji en iyi sekilde anlamistir. Ilahi Mesaji anlamak icin bilgisayari bilmek uzaya ucmak gerekmiyor.
Ama Modern kafa kendini müstagni zannedip Allah"a ihtiyacinin olmadigini ve herseyi kendisinin yapabilecegini zannediyor. Onun icin Allah"in gönderdigi peygambere de ihtiyac duymuyor. Halbuki Allah bu peygamberi secti ve insanlara teblig etmesi icin görevlendirdi.
|