Thema: Geschichte
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.04.2005, 18:31
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard Halil! bak kocum! burda ne yaziyor.

ermeniler 1914-1918 tarihleri arasinda, van ve cevresinde, hamile kadinlarin karinlarini desmisler, genckizlara tecavüz etmisler.

Hani sen, Orhan Pamuk, Ali Eren gibi arkadaslar, o cevreden cikmis olabilirsiniz,
münkündür.

Hani ben diyorumki, yani ninelerinizi suclamiyorum, asla!

yani, anlamakta güclük cekiyorum ben cünki, nasil insanlar bu kadar gercegi carpitip ermenilerin davasini savunabilirki?
nasil bu kadar kör ve nankör olunabilirki?
yanlis anlasilmasin lütfen, nineninizin bir sucu olamaz ama, sizi kan cekiyor olabilirmi?

15.04.2005 16:52

TTK"dan, Sözde Soykırıma Yeni Belge
Yeni belgeler, iddiaların asılsızlığını ortaya koyuyor.

Türk Tarih Kurumu, yeni belgelerle sözde soykırım iddialarının asılsızlığını bir kez daha ortaya koydu.
Genelkurmay Başkanlığı da, yayınladığı arşiv belgelerle bölgede Ermenilerin Türklere yaptığı vahşeti gözler önüne serdi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, tehcir sırasında taşraya, gönderilen Osmanlıca belgeyi kamuoyuna açıkladı.

Soykırım yapmak isteyen bir devletin böyle bir çalışma içine girmeye gerek görmeyeceğinin altını çizen Halaçoğlu, Boston"daki Taşnak arşivlerinin de açılmasını istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Arşiv Nitelikli Bir Kitap Yayınladı
Genelkurmay Başkanlığı da, "Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri" adlı kitabı yayınladı.

Kitaptaki belgeler, 1914-1918 yılları arasında, Ermenilerin Van çevresinde masum köylülere yaptıkları tüyler ürpertici vahşete tanıklık ediyor.

Kitapta, Ermenilerin, hamile kadınların karınlarını deştiği, bazılarını çocukları ile tandırda yaktığı, genç kızlara tecavüz edip öldürdüğü, erkekleri ise kurşun ve süngü ile katlettiği belgelerle gözler önüne seriliyor.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.trt.com.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=120549" target="_blank">http://www.trt.com.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=120549</a>