Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.04.2005, 14:17
eniskaya

Standard Benim yazdiklarimi

burada ziyafet gibi sunmanin bir anlami yok....

Cogu yazilarim Kuranin ruhuyla vey Hiristiyanlikla yada ebedi azap anlayisiyla ilgilidir....

Kuranda ebedi azap yoktur..... yok böyle bir kavram kuranda... ebedi diye tercüme edilmeye calisilan hulud sonsuzca değil cok uzun zaman anlamına gelir. Sonsuzca azap, Allah"ın adaletine uymaz. Kur"an"ın birkac yerinde verilecek cezanın suca denk olmasi, bir suca hak ettiginden fazla cezanın zulüm oldugu, yapılan kötülügü affetmenin ise ceza vermekten daha hayırlı olduğu (Nahl) vurgulanırken nasıl merhametlerin kaynağı olan Allah, günahkar kulunu milyarlarca degil, sonsuzca azaba mahkum eder!

Bu anlayisi resmen Kuran aykiridir….. gerceklerle hic bir alakasi yoktur…

Senin cezan en ise onu görüssün ondan sonra ebedi yasayacagin cennetlerden bir tanesine konulursun…..

Bu zamandada aynidir… bir insani öldürürsün, kersiliginda hapis yatar cikarsin….. yani cezani cektikten sonra hayatina devam edersin……

Kuranin kendis Rahmettir yani insanliga cok faydalidir… ama kimse kalkip Allahin Rahmetini kisitlamaya kalkmasin…. Buda sirktir… yada kalkip Allahin Jandarmaligini yapmasin…..

Ben Kuranin ruhunu anladim…. Anliyorumda ve yasmaya calisiyorum…

Nedir o ruhu dersen.. bende Salih Meldir derim….. din gözetmeksizin… yani dinine bakmaksizin… (bakmaya gerek yok, cünkü tüm semavi dinler Allah katindaki tek dinin kendisidir, tabiki orijinal haliyla)…

Bunuda Bakara 62, maide 69… yada Ali.Imran 113-144 gigi Ayetrlerde acikca görebiliyoruz…. Ve tüm Müfessirler icinde Elmalili, Süleyman Ates… ve bir coklarida ayni sekilde algiliyorlar….

Allah inanmak, Ahiret gününe, yani ölümden sonra dirilmeye inanmak ve Salih Alem islemek….

Salih Amel iyilik güzellikler icin yarismak ve insanlara faydali olmak demektir….

SImdi böyle bir Hiritiyan var diyelim… ve karsisinda bir Cihad savas bagiran bir Arap var….
Biri HAyir Amelle risliyor.. digeri ise kasip kavuruyor….. ve kendine Müslüman diyor….

Nasil olacak.. Allah simdi ömür boyu Salih Amel yapan kisiyi cehenneme digerinide Cennetemi sokacak……

Bu anlayis tam bi safsatadir. Ve Kuranin ruhun ve ayni zamandada Ali-Imran 113-115 Ayetlerine düpedüz sirktir…..

Adam Allaha inaniyor, ölümden donra dirilmeye inaniyor ve hayti boyunca Allaha ibadet ederek Salih Amel isliyor….

Simdi dostumb u adammi Allah katinda daha hayirlidir yoksa… Saaadece Msülüman kelimesini agizinda sakiz yapan birsimi insanlik icin daha iyidir…..

Zannetmayinki, Müslümanim diyen her kimse Allah katinda Müslümandir yani imam edenlerdendir……

Müslümanlik ise bir kelimden ibaret…

Daha fazla bir sey demiyecegim bu olay hakkinda… ben derimki Kuranin ruhunu anlamak icin… tam bir sifirdan Tefsir okuyun.. alin elinize bir Elmalili Hamdi Yazirin o ünlü Tefsirini baslayin sifirdan okumaya… wenn möglich Ayetlerin inis sirasina göre….

Göreceksinizki, tüm Islam Alemi Müslüman kelimseinin tutsagi olmuslar… kelimeleri Putlastirmislar… ve her seyden acisi Muhammedin Allahini tanimiyorlar…

Cünkü Muhammedin Allahi bambaska onun Allah anlayisina bizler ermeyiz…. Ama Kurandaki Allah kavramiyla piyasdaki Hocalarin aklinda dönen Allah anlayisi tamamiyla apayri…..