Ein Gespräch
mit einer Polin... dün bir arkadasim ile TR hakkinda uzun uzun sohbet ettik.. kendisi Polonyali.. Istanbula bir kac kez gitmis gormus.. bana izlenimlerini anlatti.. tüm dunyayi gormus bir insan olarak.. ve TR ona cok farkli geldigini , kultur olarak da Avrupaya hic uymadigini soyledi...
Verdigi tum ornekler ile.. cok basit ornekler.. ve kendisinin yaptigi kisisel bir yorum...ama hakli.. TR ortada bir yerde.. ne Avrupali.. ne de tamamen "Asyali".. ama belki de Asyaya cok daha yakin.. Avrupaya ise uzak.. ama Avrupali olma cabasinda.. zaten sirf bu caba nedeni ile TR nin Avrupada yer almasini cani gonulden destekliyorum... cunku aksi takdirde.. TR gercekten ipleri biraktigi zaman Asyali olacak...
ve ben Turk insanlarindan bahsetmiyorum.. yurdumun insanlari diyorum.. yani Turk, kurt, butun azinliklari ile bir TR den bahsediyorum.. TR hic bir zaman Avrupali olamayacak.. Avrupada yerini alsa da.. TR arap ulkeleri ile bir tutulacak.. belki de Eu icin guzel ve dogal bir "zenginlik" olacak.. cok farkli bir kulturun Ab toplumuna girmesi.. belki de tersi olacak.. AB toplumu sona erecek...
EU girmemiz yurt disinda yasayan Turkler icin de cok dezavantajlari olacak... TR Eu ya girse de girmese AB de yasayan TRler icin cok da guzel olmayacak sonuclar dogurabilecek.. daha cok onyargilar, sosyal ve ekonomik sartlar degisecek....
oder was meint ihr?
|