Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.02.2005, 13:49
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Enis ne zaman göreceksin dogrulari;

asagida bir yerde latino ile mischko kürtce konusunca hemen sinirlendin..aslinda sorun burda senin de gösterdigin gibi kürtceye bile tahammül edemiyorsunuz..devlet dairesinde bir yasli kürtün kürtce konusmasi rahatsiz ediyor cogu T.C memuru ve polisini..bir dile ve kültüre düsmansiniz sizler..anlamadigim dilden konusmayin diyede gerekce söylüyorsun..neden konusulan her dili anlamk zorundamisin?? o zaman bütün dünya ingilizce konusuyor,tüm dünya bizi anlasin diye biz de türkceyi birakip ingilizce konusalim..
bak sana bir olay anlatayim;
ben gecenlerde arbeitsamtdaydim..
fragebogen doldururken "bildiginiz yabanci diler" kismi yaziyordu..tabii ben en sonda dedim ki ha bir de kürtcem var ama nasil olsa bir ise yaramiyor diye de ekldim..adam sasirdi tabii..ne demek bir ise yaramiyor? diye sordu..bir dili bilmek konusabilmek den daha güzel ve avantajli bir sey olurmu dedi bana..eger baska bir bewerber ile tüm kosullarimiz ayni ise sen fazladan kürtce bildigim icin seni alir dedi bana..
tabii adam bilmyor ki benim kürtcenin icine etmek isteyen ve ondan nefret eden tr.den geldigimi..
ben de tabii medeniyet bu olsa gerek dedim kendi kendime..