Karadenizin arazisi Güneydogudan cok
daha beter halde..... kaldiki bizim Karadenizliler Karanedize cok fazla yatirim yapiyorlar....
Mesela Trabzonlular Trükiyenin her yaninda dagilip elde ettikleri gurbet paralarini gelip Trabzona yatiriyorlar... Mesela bizim köylüler bizim köyün Infastrukturuna yaklasik 1 milyon Euroyu gecen para yatirmislardir und das in 50 Jahren..... gecenlerde yine para toplaniyordu 150 Euro verdim... amac köye hizmet..... bunu bak biz devletten beklemiyoruz.... devletle alakali degil..... biz Halk olarak yöremize yaptigimiz yardim...
Sizlerin topraklari bizimkilerinden daha güzel ve verimli oldugu halde, hic bir yatirim yapmamissiniz yani Halk olarak.... bir cok Kürt is adami gelip kendi bölgesine yatirim yapmiyor... gidiyor Bursa veya Istanbul tarafina......
PKK ya para akacagina bu paralari kendi bölegenizde Su getirtmeye (bizim köye suyu biz götürttük, devlet degil dopolari bizler yaprik, bizim kyö ustalari)... yada araba yolu usw......
Hem devleti fakirlettirdiler hemde kandi gelecekleri icin büyük maddi yikinti yasattilar..... Gap Projesi Trabzonda kurulmadi ya....
Sizlerin sorununu ben arastirdim.... sizlerin tek sorunu Asiretcilerden kurtulmadikca sizlerin karnis doymaz arkadas doymaz...
Bundan yaklasik 70 yil öncesine kadar bizim köyümüze Derebeyi bakardi, Gümüshanenin Torul kazasindan gidip Aganin oglunu bizim dereboyuna Bey diye getirttiler ve onun emrinde yasamaya basladilar.... daha dündü bu olay.. und ist kein Witz... Tesadüfe bak... tam o evdede (beyin konagi) zamaninda kücükken Koray Aydin yasamis.......
Sizlerde bu Asiret Resilerinden kurtulmayinca rahat yok sizlere.....
Ne yapin ayni bizim köylüler gibi... gidin alin Agayi veya Asiret Resisinin oglunu buyana, adam gibi bir dayak atin veya toplum icinde siktir edin....... göreceksin kisa süre sonra Aganizda, Asiretinizde malini mülkünü size satip cekip gider yörenizden sizlerde rahata ve huzura kavusursunuz.....
Devlet degil sizleri kasip kavuran....
Asiretler ve Agalardir sizlerin bas belasi..... bizler 70 yil önce icanina baktik.... sizde icabina bakin......
|