Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.02.2005, 13:10
eniskaya

Standard Ein Beispiel

Ben bir aralr bir konferansa katildim, konu Velilerin egitimde önemi, adli bir konferansti.... Hatta zamaninda benim Gazeteci olan arkadsim icin Türkiye-Gazetedeki haberi ben derleyip yazmistim..... her neyse....

Konferansi bastan dibe kadar iyice takip ettim, Dozent olan egitimci arkadasimiz, Velilerin yapici medeni Demokratik bir yapilari olamsi gerektigini ve cocuklariyla ortaklik cercevesinde hayatlarina yön vermeleri grektigini anlatmaya calisti ve Velilerin hatalarini bir bir siraladi.... yaklasik 2 saat bir süper Präsentation yapti, mit eine Reihe von Leinwand Präsentation....

Simdi vortrag bitti ve geldik bir araya kahveyle oturup sohbet etmeye...... derken Veliler basladilar.... yok efendim biz bu kadar cocuklarimiza serbestlik veremyiz LAGA LUGA LAGA LUGA..... hem sen gelip bunlari niye bize anlatiyorsunki.... bunlari cocuklarimiza anlatsana...

Yani bir tanesi degil, hepsi baktim ayni seyi söylüyor... sen bunlari cocuklarimiza anlat... adam yahu konu sizlersiniz sizlere anlattim.... yok yok yok.. sen bunlari cocuklarimiza anlatacaksin....

Aradan bir kac gün gecti ve ben tabi ayrildim oradan ve sonra duydumki, tüm cocuklari Veliler toplatmis bir araya ve bizim Dozente yeniden onlara bir Vortrag yaptirmislar....

Yani acayip gülünc bir hal aldi olay.... Veliler topu cocuklara atiyor... sorumluluk üsytlenmiyorlar......

Dir Türkischen Eltern sind, wenn es um Demokratie vertrauen und Bildung geht, einfach Raben Eltern.......... her seyi cocuklar yapacvak iyi olursa anne babanin basarisi, iyi olmazsa cocugun sucu.......

Bana bir cok genclerden ders veya okul icin soru sormaya gelen var... hic birindede aileleri zerre kadar egitimleriyle ilgilenmiyorlar........

Benim görüsüm hele hele Almanyadaki Türklerin yasantisi Egitime medeniyete ve caga feci sekilde aykiri düsmekte ve bunlardan ne köy olur nede kasaba... cünkü egitimsizler..... gencler kendi imkanlariyla bir seyler yapmaya ugrasiyorlar ve ailelrei tarafindan sikilarak boguluyorlar ve sondunda hem Gesellschafta hemde ailelerine hemde Türklüge isyankar olup cikiyorlar.....

Bu Forumdada bir cok arkadas ayni baski ve zulüm altinda yatismis ve bazen bu gectigi zorluklari siddetle meydana vuruyor......

Selamlar
Enis