Ben 16 tane hadisi kabul ederim
bir kere... Haidis kelimesinde mutabakata varmamiz lagzim... Hadis sence nedir ????
Eger Hadislerde, Kurana uymayan varsa..... kanaatimce hemen hemen tümü uymamakta.... eeee o zaman ben buna dinmi diyecegim... weg damit... ab in den Müll....
Kaldiki Haidis Peygamberin aciklamasidir...
Neyi aciklamasi... Kurani Kuranin cercevesinde kendi zamanina yorumlamasinin, toplanip kitap haline getirilip bizlere din diye dayatilmasidir.....
Eger yazilanlar gercek olsa... amenna, yani HZ Muhammedin agizindan cikan lafla birebir uyussa Ok diyecegim.... ama yüzyillarca yil sonra toplanmis olan sözlere ben inanmam... inanamam.....
Inanirsam Sünnetullahi inkar etmis olurum cückü Sünnetullahta bunlarin gercekten HZ Muhammedin sözü olasiligi esittir sifir....
Ayni zamanda Prof. Osman Ates, bir kitap yazdi... sanada bahsetmistim..... kadinlar hakkinda uyduruk Hadisler diye....
Artik millet hadislerin uyduruk olduguna inanmaya basladi... bazi seyler kirildi....
Diyanet ve Ilahiyatcilarin imzasiyla sadece 16 tane Hadis gercek kabul edilmekte... zamaninda TV de cok büyük yanki bulmustu, Diyanet ile Ilahiyatcilarin bulusmasi.....
Orada Yasar Nurinin ve Süleyman Hocaninda katilimiyla sadece 16 tane Hadis sahih diye kabul gördü, cünkü Kuranda Ayetleri belli... kisacasi o Ayetlerin Tefsiri görevini yapiyor....
|