Itaatin anlami
kendinden büyügünün sözünü dinlemektir......
HZ Resül dinde en büyüktür o yüzden zamanin ahalisi ona itaat etsin diye bu sözler sarf edilmistir.....
Kurani HZ. Muhammedden daha iyi bilen bir Allah kulu gelmemistir ve gelmeyecektirde... yani Fatva olayi yalniz HZ Muhammede mahsustur... bu zamanin Proflari ancak görüs belirtebilirler..... mehr aber auch nicht... isteyen o sözlere deger verir isteyen vermez....
OLayi zannediyorum buraya kadar kabul edersin...
Gleleim bizim zamanimiza.... yanimizda HZ Muhammed malesef yok.. cünkü o artik Allahin Rahmetine kavusmus ve dünyevi hayati sona ermis.....
Demekki bizler birer Müslüman olarak HZ Muhammedden direkmen istifa edemeyiz... ama zamanida ehali edebiliyordu.... nasilmi... gidip HZ Muhammede akil danisip ve onun sözüne itaat etmekle......
Sen bu zamanda HZ Muhammedin sözlerini Hadislerle yada Sünnetlerle karistirmaktasin..... Zannediyorsunki o Vahyiideki söz Hadis madisler icindir....
Kesinlikle öyle degildir, cünkü HZ Muhammed zamaninda Hadis Sünnet ve bezeri Hurafet yoktu.....
Anlatabiliyormuyum...... HZ Muhammedin ahalisinde ne Mezhep ne Ideoloji ne Hadis nede Sünnet vardi....
Adamlar düpe düz Müslümandilar..... nicht mehr und nicht weniger....
O yüzden o itaat kelimesi bu zaman icin Peygamberin direkmen kendisine itaat diye yorumlanamaz... cünkü onun yasadigi zamanki sahsina hitab eden bir olay......
Bak Kuran öyle gercekten oyuncak degil.... cok cok incelikler var Kuranda.. belki 1000 defa okursun ve yinede 1000 defa yeni seyler bulursun......
Hadisler, Sünnetler Kurana uymuyorsa ve su anki halleriylede kesinlikle Kurana uymamakta ve Kurana sirk kosmaktayken, kesinlikle HZ Muhammedin sözleridir itaat edin diye asla ve asla denilemez.... cünkü HZ Muhamnmedin agzindan cikan sözler Kuranin ruhunun taaa kendisidir...
Yani HZ Muhammed Kurandan baska sey konusmazdi.... en azindan burada mutabikta bulunalim......
Ben aslinda bu olayi cok güzel sekilde acikladim... anlasilmayacak bir seyde biraktigimi zannetmiyorum.... istersen bir kac sefer bu yazimi oku... ve yinede kabul etmiyorsan kaynak göstererek cürütmeye calis...
Iyi geceler
Enis
|