Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.02.2005, 20:25
eniskaya

Standard Sen elendin CemDeanle sohbet ediyoruz

o en azindan senin gibi küfürbaz olamdan bir seyler yazmaya calisiyor.... sen ondan biraz ders al... en azindan su an icin

Ama mben yine Üstadlik yapayim san ve cevap vereyim... ganz kurz cünkü Cemede cavp vermem lagzim...

Diyorsunki....
-----------------------
Sana dedim ki kendini kürtlerle bir tutma..laz cerkez farklidir kürt farklidir..
Laz cerkez pomak ayri bir millet degildir..ayri olsa bile zamanla türklesmistir..her sabah "ne mutlu türküm diyene" demek o adam icin bir problem degil tabii ki,ama kironun zoruna gidiyor..
---------------------------

Tüm Lazi cerkezi, ehli Türkü, Zazasi vemazasi Gazi mazi... hepsiu bir araya gelmis ve Istiklal savasi verip devleti bir yere tasiyip ortak degerler cercevesinde bir Devlet kurmuslar..... önceden Osmani Imperatorlugu oda Türk devletiydi simdiside.....

Bu kadar millet Türklük altinda birlesmi yada en azindan devlete karsi düsmanlik beslemezken...

Sen bir Kiro olarak benim gibi bir Trabzonludan neyin dah üstki sen kendini ayricalik sayiyorsun.....

Kir Milyon sefer dedim... adinmi daha güzel tipinmi daha güzel egitiminmi daha püst seviyede.... dininmi ayri....... yemeklerinmi ayri... yada kültürnmü ayri... ????? haaa sac renginide ilave edelim....

Bir Tarbzonlu Enisten seni üst kilan nedir......

Bzim Kiroca simimiz var..... Eeeeeee Lazlarinda lazca imsi var..... na und..... Cerkezlerinde cerkezce ismi var.... Araplarinda arpca ismi var...

Haaaaa bak sen ben Araplari unuttum..... Güney dogu bölgesinde süper sayidada araplar var... yani Arap kökenli......

Bunlara ne demeli.... bunlarinda Arap ismi var....... ama adamlar Problem yaratacagina gelip TR Büyük Millet Meclisinde Politika yapip memleketine faydali oluyor... aynisini bir Lazda yapiyor aynisini bir cerkezde yapiyor... ve üstelik Ermeni asilli olanlardanda Mecliste var... yahudi olanida Mecliste var.....

Bunlarinda ayri ayri kendi dilelrine göre isimleri var.....

AMAM NEDENSE BUNU SSORUN HALINE GETIREN SIZLERSINIZ....

Gelelim egitim konusuna.... sizlerin egitimli olmasi yeryüzünde bende baska isteyen bir insan yoktur..... en cok ben isterim... cünkü egitimli insan kalkip eline Kalasnikof almaz... okur, anlar ve yayatina uygular... yeni medeni insan olur... medeni insanlar benim gördügüm kadariyle Objektiv insanlar olur.......

Mesela bir Trabzonlu Lazi göz önünde bulundur.... bu adama TR de sempatiyle bakiyolar veya bir cerkeze... ayni sekilde.... cünkü kendini yetistirmis okumus egitimi almis ve gercekleri görüyor.....

Is senin bildigin gibi degil... sizlerin cahil kalmaniz bizlerin zararina... ama AB ve ABD nin zararina degil.....

Türkiye artik orta Asyaya acilmak üzere..... arada bir cok Türk devletleriyle ileride tahminim birlesme olacak bu kesin..... ve Islam Aleminde elini atmis su an Türkiye.... cok büyük Politika oynuyor... tahminim Göl yogurt tutacak gibi bir bir sey.....

Iste bunu engellemek icin sizlere ihtiyac var.....

Sizler AB ve ABD nin oyuncaklari olmussunuz...... ve kendinizi Türk halkindan üstün sayarak onalara arka cevirmissiniz...... Irajktaki durumda ayni.....

Sen simdi bana söyle bakalim....

Allaha ravami, Kerküke 60 bin cadirlarda barinan Kirolari yerlestirip, oranin yapisini degistimek....

Amacinizi anlamak icin deli olamk lagzim..... acik secik ortada.... toprak ayirip... Kerkük ve Musulun Petrollari üzerine oturup, TR den ve Irandan Suriyaden toprak alip...... hatta Trabzona bile kadar uzanan hayali bir devlet pesinde kosmak......

Biz izin bile versek, Allah vermez ve bak vermiyorda.... cünkü Allahin sisteminde yangazlik ve sahtekarliga yer yok.......

Her kim ne yaparsa aninda karsiligini bulur ve nesillerede dek süren bir sorun yaratmis olur....

Ama gelcek icin ümitliyim... o Apo mapocu Kirolarin cogu simdi yaslanmis durumda ve yeni nesilde onlardan biraz daha uyanik ve akilli... artik dag cikip babasinin dalgasi icin kimse canini vermiyor......

Ne geregi var... her hakka sahip... A dan Z ye her hakka sahip.... eger degil diyorsan KESINLIKLA YALAN SÖYLÜYORSUN... bak bu kadar acik konusuyorum......

Hayatinda bir daha bu kadar acik ve net konusan bir insana rastlamzsin... hele hele bu hususta