Senin Kürtün benden farki ne
Yani Kürt benden tiplimi, ayri dindemi, dahami cok egitim görmüs baska yemekmi yer, yada yatagi baskami......
Yani sizleri benden üstün kilan nedir.... hangi yönde benden üst seviyedesiniz.... anlayamiyorum arkaedas.. gercekten ben bu hayatimda Kirolari gercekten anlamis degilim ve galiba hic anlayacakta degilim.....
Simjdi Lazlik Gürcülük yada Cerkezlik Türk oluyrda Kiroluk neden bizden üst oluyor...... ayricaligibiz nerede.....
Dinl dersen Lazlarinda ayri dili var... kültür dersen, TR de herkesin Kültürü asagi yukari ayni, fark yok kadar az, din dersen herkes Müslüman, tip dersen herkes ayni......
Yani senin ayricaligin nedir.... neyin pesindesin...... Trabzonda Lazlar Lazca konusur bir sey diyen yok... Rizdeki diger gruplar kendi lisaninda konusur diyen yok..... kirolar kedi dilinde konusur yine bir sey diyen yok......
YAHU ARKADAS WAS WOLLT IHR....... ÜBERHAUPT......
Sizleri bir Trabzonlu Enis Kaya"dan daha üytün kilan nedir..... hayatin, ilimin bilimin ve karizmanin akla gelen herseyde sizlerle yarismaya varim..... nedir sizlerin istedigi neden baskalari sizler gibi degilde sizler ayricaliksiniz ?????
Irakta bile su an ayri devlet kurma pesindesiniz.... Kerkükün tipini degistirdiniz.....
Sizleri icn ben bir kelime buldum
"Sizler sabunsunuz"
Cikariniz her neredeyse aninda oraya kayarsiniz....
Arkadasim sorun bizlerde falan degil, sizlerde..... sorunu sizler yaratiyorsunuz, dindende fazla haberiniz yok, ahlaktan ve bilimden zaten hic yok.....
Yüce Atatürkün dedigi gibi, "Cahil insanla ancak savas yapilir"
Ihr könnt nicht anderes.... auch eure Kinder nicht.... für die nächsten 150 Jahre wird euer Elend nicht enden und Ihr seid selber daran schuld...
Das ist mein voller Ernst......
Iyi geceler
|