Eigitim sart
Egitim sart, Egitim sart, Egitim sart, Egitim sart............
Am liesbsten würde ich das andauern rumschreien.....
Herseyden evvel okr yazarlik baslar... ukur yazarliktan sonra okuyup anlamak veya algilamak baslar.... bir seyi anladiktan sonra hayata uygulaip ve sonuclandirmak baslar.....
Egiti almayan bir insan cahil insanlardir...... egitim cekirdekten baslar ve 25 yasina kadar her neyle kafan doldurulduysa o yönde hayatin ilerler..... ve geri dönüm neredeyse imkansiz hal alir....
Islam dini alayabilmek icin.... bir genis sosyo-kültürel ve medeniyet bakisina sahip olmamiz gerekir.....
Sevgili HZ. Muhammed 40 yasalri civarinda Resül olmustur.... ama Resül olmadan önce Allahsiz degildi...... egitimini almis zamanin degerli insanlar arasinda yerini almisti zaten ve ibadetini semavi dinler cercevesinde yapmaktaydi....
Yani HZ. Muhammed Allahi öncedende taniyordu...... o yüzden Allahi tüm semavi dinler tanir ve yalniz ona ibadet ederler, tüm dinlerin temelide iste bur gerceklere dayalidir...
HZ. Muhammed Resül oldugu zamanin hemen ertesi günü süper Müslüman falaln olmadiki..... Resüllesmenin hatta ileride Müslüman olabilmesi icin nice egitici Ayetler Vahyoldu..... ve bu serüven tam 23 sen sürdü....
Yani HZ. Muhammed tam 23 senede Allahin istedigi sekilde Müslüman olabildi.......
---------------------------------------
Buraya kadar varmi yalan..... varmi yanlis...... Yok tabi... aynen böyle olmus ve tüm dünyada bunu böyle kabul etmekte, yani ayri görüslülük bu hususta yok....
O zaman bizler kac yilada Müslüman olabiliriz...... ???
Ne dersiniz ???
Ben sahsen kendim icin konusabilirim ve ben su anki halimden itibaren söyle yaklasik bir 20 yila ihtiyacim var... bu 30 yilada cikabilir 40 yilada..... kendimi yetistirmeme bagli....
Demekki Müslümanlik.... BEN MSÜLÜMANIM KELIMESIYLE OLNMUYOR.......
Müslümanlik kelimesiyle Müslümanlik oooooolmazzzzzzzz olmazzzzzzz arkadaslar olmaz......
Herseyden evvel Sünnetullahin Sulatanini yani Allahi taniyacagiz, Ayetlerden yararlanarak ve yani sira Sünnetullahi taniyacagiz F Ilime fene bakarak.....
Bunlar ici icedir...... ve beraber gider..... birisi digerinden ayrilmaz...
Imami Gazalilin bence en büyük hatasi din ile ilim ilserini ayrimasi olmustur... ve Islam Alemini bu felsefe baltalamistir....
Deniliyorki din ayridir Fen ayridir...... HAYIR, HAYIR, HAYIR, HAYIR ayri degildir.... tam ic icedir... su an Fen ile bir cok seyleri anlayabiliyoruz.... Kurani Fen ila daha iyi anlayip hayatimiza uygulayabiliyoruz....
Mesela yildizlarin yörengelerde dönmeleri... uzayda havanin bulunmamasi veya Kiyamet gününde Supernova haline geclek olan günesin batidan dogmasi.... ve Supernova halini alacak olan Günesin dünya icin bir kizgin Ates halinde cehennem olacaginin göstergesi....
Kuran Fen kitabi degildir..... Allahi ve mekanizmasini anlatan tavsiye eden bir Tabiat kitabidir.....
Sünnetullah = Tabiat kanunlari..... yada evrensel tabiat kanunlariyla evrensel insanlar arasi yasati sartlari
daha cesit cesit algilanabilinir.......
Kuran Matematik formüllerini vermez, Kuran tip derside vermez... yada diger insanlik icin faydali olan kanunlari ve ilimleri icermez...
Mesela insanligi soguktan sicaktan koruyup barindiran ev plani Kuranda yoktur..... olamz cükü Kuranin amaci bu degildir....
Kurani Kerim sadece bir cerceve cizer... o cerceveyi insanlar kendi o zamanki ihtiyaclarina göre yönlendirirler....
Mesela bir Arap cölündeki Müslümaninla bir Almanyada yasayan NMüslümanin Müslümanligi ysayis sekli ayni olmaz ve olamazda...... ama beyinde kast edilen Sünnetullah ve Allahta aynisidir.....
Ben TV de Hacci seyrettim.... insanlar bir araya gelmis namaz kiliyorlar... herkes ellerini cesit cesit bagliyor ve degisik desgisik harekeltler yapiyor namaz esnasinda..... bazilari secdeye giderken ellerini yukari kaldiriyor bazilari selam aliyor veriyor... yani allaes mögliche....
ISte bence din budur..... Islamn dini renkli bir dindir.... cok medenidir Rahmanidir....
Ama gidin bir deneyin camideki Hocalara sorun bakalim elleri oynatmak yada bizlerin görmedigi sekilde anmaz kilinirmi.... tümü ama tümü hayir olamz der... cünkü ben yasadim.....
espiri olsun diye sordum... Hoca kesti atti.....
Yahu be Cahil adam neyi kesip atiyorsun......
Hoca olmak Allahin Jandarmasi olmakmidir.....
Iste hayatta midemi, böyle insanlar ve bu gibi kaliplasmis insanlarin pesinde dolasanlar, bolandiriyor......
Neden Kurandaki dine degilde Alinin Velinin sahsindaki dine ibadet ediyorsun.....
Ne gerek var buna......
Allah katinda din tektir....
Bizler Muhammedi din deriz, Hiristiyanlar Isevi dini derler, Yahudilerde Musevi dini derler.....
Yani tüm dinler aslinda birdir ama insanlardir bu dini ayirip bin bir parcaya bölen......
Bunuda Hacilar Hocalar, Papazlar ve Rabiler yapiyor..... (diger dinleri saymadim cünkü agirlik bu 3 dinde)
|