Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.01.2005, 15:10
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Federasyon kaynıyor"

Federasyon kaynıyor

Alaattin Metin AKŞAM"da haberi manşetten verdi; "Ersun Yanal yolcu."

Haber 9 sütun. İmza Alaattin Metin"se şüpheye hiç gerek yok. Haber doğrudur. Futbol Federasyonu"nun yalanlama çabaları ise komik. Federasyon kaynıyor. Başkan ne hocasının ne de yönetim kurulunun arkasında durabiliyor. Başkanın aldığı karardan yönetimin haberi yok. Böyle bir federasyonun milli takımının Dünya Kupası finallerine katılma şansı olabilir mi?

FUTBOLCULAR MEMNUNDU

Futbol Federasyonu yönetimi göreve geldiğinde Can Çobanoğlu"nun yetkilerini kısarak yanlışı baştan yaptı. Çobanoğlu, 7 yıldır Milli Takım"ın menajeri. Ben de 7 yıldır Milli Takım"ın peşindeyim. Bir aylık bir Dünya Kupası finalleri. 15 gün Federasyon Kupası. Sonra 15 gün süren Avustralya-Kore seyahati. Öbür iki üç günlük kamplar da cabası. Hiçbir gün ne seyahat, ne antrenman sahası, ne otel, ne uçak, ne de maçlarda tek bir aksama yok. Futbolcuların bir gün gelip de, "Yahu Can ağabey bu olmamış. Bu nasıl otel? Bu ne biçim antrenman sahası?" dediklerini duymadım. Bıçakcı federasyonu gelir gelmez böyle bir menajere "Sen kenara çekil" deyip yetkilerini elinden alıyor.

TAZMİNAT MADDESİ YOK

İşte çorap söküğü de burada başladı. Yani giden atın başı çekiliyor. Milli Takım"ın başına Osman Çağalıkoç, Zekeriya Alp, Davut Dişli"den oluşan üçlü getiriliyor. Bu kurulun başı Çağalıkoç. Ama ön planda hep Davut Dişli. Haklı da. Ben Milli Takım"la nereye gitsem antrenmanda, maçta, kampta hep onu görüyorum. Futbolcuların, teknik heyetin yanında hep O var.

Gelelim Ersun Hoca"ya.

Önce federasyondaki anlaşmasını söyleyeyim; herkes bilsin. Federasyon Ersun Hoca"ya "Hadi git" derse, beş kuruş tazminat ödemez. Ersun hoca, "Ben gidiyorum" derse 500 bin dolar öder. Ersun hocanın mukavelesinde milli takımlar değil, Milli Takım Teknik Direktörü yazıyor. Osman Çağalıkoç, Zekeriya Alp ve Davut Dişli, Levent Bıçakcı"ya "Ersun Hoca"ya yeni mukavele yapalım. Bu mukavelede de Milli Takım değil, Milli Takımlar Sorumlusu maddesini koyalım" diyorlar.

MUKAVELE BOŞTA KALDI

Başkan da kabul ediyor. Mukavele hazırlanıyor, Ersun Hoca"nın önüne getiriliyor. Yanal, "Ben bu mukaveleyi imzalarım ama o zaman tüm Milli Takımlar"ın teknik direktörlerini de kendim belirlerim" diyor. Federasyon, "Sen imzala. Kimlerin teknik direktör olacağına biz karar veririz" deyince mukavele boşta kalıyor. Yani imzalanmıyor.

Bu mukavele imzalanmaz. Çünkü Ersun Yanal Milli Takımlar Teknik Direktörü olsa istediği teknik direktörü herhangi bir takımın başına veremez veya alamaz. Mesela Ünal Karaman"a dokunamaz. Federasyonda Hasan Doğan 2. Başkan olduğu sürece Ünal Karaman"ı, bırakın Ersun Yanal, Levent Bıçakcı bile yerinden oynatamaz.

Ersun Yanal zor durumda. Huzursuz ve mutsuz. Bildiğim kadarıyla hala Levent Bıçakcı ile konuşmuyor. Bu iş telefonla da olmaz. Bıçakcı şu anda Almanya"da. Ersun Hoca uçağa atlayıp Almanya"ya gitmeli ve başkanla yüzyüze konuşmalı. Bu şartlarda dünyanın en iyi teknik direktörü bile yararlı olamaz. Ersun Hoca"nın psikolojik durumu çok kötü.

ŞİMDİ SORUYORUM

1- Hocam bu durumda sen sağlıklı olarak Milli Takım seçmesini nasıl yapacak, futbolcuları antrenmanlara ve maçlara nasıl hazırlayacaksın?

2- Futbolcuların üzerindeki disiplin ve otoriteyi nasıl sürdüreceksin?

3-Bu pozisyondaki bir teknik direktöre futbolcular nasıl bakacak, seni nereye koyacaklar?

Bu böyle gitmez hocam. Git, bir an önce başkanla konuş.
<a href="redirect.jsp?url=http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/01/18/spor/spor1.html" target="_blank">http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/01/18/spor/spor1.html</a>