Banane.....
Sen daha doygrusnu biliyorsan yaz bizleride aydinlat...... yada senin Hocalarina sor..... onlarin aciklamalarini yaz buraya.....
Kuranda zorlamak yoktur.... herkes hür iradesiyle ve kalbindeki seytanlariyla basbasadir......
Eger aksamlari yatagina yattiginda huzur ve sukunet icerisinde olabiliyorsan ne mutlu sana.
Ben kesinkes, kendi dinice ibadet edip, diger Vahyii dinleride kabul eden her kimse mutlaka cennete gidecektir....
Mesela..... bir Yahudi, kendi dinini dosdogru uygulayip, hem Hiristiyanligi hemde Müslümanligi ve diger Semavi dinleri kabul eden biri olarak elbette cennete girecektir....
Ayni bizler gibi... bizler tüm semavi dinleri kabul ediyoruz.....
Ali-Imran 199
Ehlikitap"tan öyleleri var ki, Allah"a, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar. Allah karşısında ürperirler; Allah"ın ayetlerini basit bir ücret karşılığı satmazlar. İşte bunlar için Rableri katında kendilerine özgü ödüller vardır. Allah, hesabı, çabucak görüverir.
Bir Hiristiyana sor.... sadece Hiristiyanlar cennete girecektir der, bir Yahudi sadece Yahudiler cennete girecektir der, hele hele Müslüman kendinden baskasini cennete sokmama pesinde......
Ama iste Allahin bizlere lütfettigi din bambaska......
Zamaninda bende sizler gibiydim.... Allahtan saatlerce durmadan okuyabilmem sayesinde, viraji alabildim.......
Yani artik sizlerin söylediklerini kimse yutmuyor.....
Koskoca Elmalilinin Tefsirini veya Süleyman Ates Hocanin cagdas Tefsirini begenmeyen birisi, onlardan üstün olmak zorunda.....
Ben senin iyi niyetliligine inanmiyorum
|