Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.01.2005, 14:55
eniskaya

Standard Laiklik nedir

Laiklik, baskalarinin kendisini Peygamber sayip, kendi din anlayisini dindir diye baskalarina dayatmayi engelleyen, insani korunma mekanizmasidir......

Laiklik, herkesin din algilayisina saygi göstermektir....

Laiklik, baskalarina din dayatmama mekanizmasidir....

Laiklik, din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasidir......

Laiklik, moderin ve medini bir zoplumun gelismesini saglayan ve bizlari kara Hocalardan koruyan bir mekanizmadir.....

Laiklik, kimsenin kimsenin dalgasina mühür koymamasidir... kimse kimsenin Seks hayatina karismamasid demektir....

Laikli, bazi Allahsizlarin, kendisini Allahin JANDARMASI.... veya SEKS kontrolcüsü saymamasidir.......

------------------------------

Ben dini Kurandan ögrenirim ve devletimde adam gibi yasarim.... baskalarinin IDEOLOJISINI ASLA TAKMA ve kendi din anlayisimida baskalarina ASLA ve ASLA dayatmam.....
Cünkü kendi dinini baskalarina dayatmak ALlaha SIRK kosmaktir.... bizler Müslüman olarak Aölaha sirk kosmayiz...... DELI DEGILIZ....

Kedini Allahin Jandarmasi sayanlar gitsinler kendi dinlerini ve Ideolojilerini gitsin cocuklarina dayatsinlar..... bizler gibilere ne seviye nede medeniyet olarak yakalsabilirler......

---------------------------------------

DINDE KURANDAKI ORIJINAL DIN
DEVLETTE ISE LAIK DEMOKRATIK VE SOSYAL DEVLET YAPISI..........

Bu gercekleri anlamayanlar ne yazikki OT gibi dünyada yasamaktalar......

Uzun zamandir, benim kapasitem geregi algilayabildigim din ve devlet anlayisini burada anlatmaya calistim.....

Ama bana karsi olarak zerre kadar kimse bir kendi din ve devlet anblayisinin SENARYOSUNU CIZEMEDI.......

NEDEN ACABA ??????

Yoksa kapasitemi yok.... Kurandan bilgimi yok ??????

WO liegt das problem....

Es ist viel mehr die Unwissenheit und gelichzeitig GIER.... MACHTGIER......
Die GIER ist des Teufels Werk...... neden baskalari bas oluyorda ben olaymiyorum......

Hic düsünmezlermi, Allah herkese hak ettigini ve layik oldugunu verir......

Rahman Suresini hatirlayalim.....
"Öyleyken Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?

Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir. "

CEHALETTEN DAHA BÜYÜK KANSER YERYÜZÜNDE YOKTUR........

Kaldiki bir cocukluktan Hurafetle yetisen bir genc Unide okusa, Profta olsa yine Ot gibi yasiyor ve sadece kendi cebini düsünüyor.....

ISTA ARAP ALEMI VE ISLAM ALEMI.......

TÜMÜ HURAFETLE BESLENIP ALLAHA KÜFRETMEKTELER..........

YALANMI ??????
kendilerini adam sayip Allahin Jandarmaligi yapmaktalar.........

Ayip diye ve edep diye bir sey var........

Bosuna ünlü bir Filozof dememis

"Auch das Wildeste Tier kennt Erbarmen, ich kenne keins drum bin ich auch kein Tier"

TAM ISLAM ALEMININ MOTTOSU..........